ΣΠΑΡΤΗ. Στην εορταστική εκδήλωση του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου για τα 130 χρόνια λειτουργίας του, παρέστη η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης, ως ένας εκ των συνδιοργανωτών όπως αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Σπάρτης.

Στην επετειακή εκδήλωση που διεξήχθη το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στο «Vasilikos Hall Events», οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία, να γνωρίσουν την ιστορία του συλλόγου και τους ανθρώπους που την διαμόρφωσαν, μέσα από ομιλίες, προβολές και βραβεύσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με εορταστικό δείπνο σε ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ο Δήμος Σπάρτης, στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

«Με μια λαμπρή εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σπάρτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εορτάστηκαν, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου το βράδυ, τα 130 χρόνια συνεχούς δράσης και δραστηριότητας του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης έδωσε το παρών με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο, να τονίζει τη σπουδαία συμβολή του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό της Σπάρτης.

Ο κ. Βακαλόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Προγραμματισμού και Επιχειρηματικότητας, κ. Παναγιώτη Τριτάκη, Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Παναγιώτη Παυλή, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Κουρτσούνη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πρόνοιας, κ. Γιώργο Κουλουβάκο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Παντελή Μπεμπέτσο, αναφέρθηκε, κατά τον χαιρετισμό του, στην ιστορική σπουδαιότητα του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου για την ανάπτυξη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού στη Σπάρτη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αισθάνεται μεγάλη χαρά και τιμή, καθώς ο ίδιος έζησε μερικά από τα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια ως ενεργός αθλητής του Συλλόγου και συνεχάρη τη Διοίκησή του, τους παλαιούς και τους νέους αθλητές, καθώς και τους προπονητές, για την αθλητική παιδεία και το ήθος που μεταλαμπαδεύουν στις νέες γενιές.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι θα είναι σε αγαστή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, ήτοι την Κεντρική Πολιτεία και την Περιφέρεια, για τη δημιουργία υπερσύγχρονου Αθλητικού Κέντρου στο ακίνητο απέναντι από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με ιστορικές στιγμές από την πορεία των 130 ετών του Συλλόγου, ενώ βραβεύτηκαν παλαιοί και νέοι αθλητές για το σύνολο της προσφοράς τους».