ΣΠΑΡΤΗ. Τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή και αναμένονται στον Δήμο Σπάρτης είναι πολλά και σημαντικά. Με την ολοκλήρωσή τους, τα επόμενα χρόνια, θα αποτελέσουν ένα πλέγμα πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί η Σπάρτη της νέας εποχής, με νέες προτεραιότητες, κατευθύνσεις, επιδιώξεις και προοπτικές.

Σήμερα η Σπάρτη έχει την τύχη να ηγούνται στη Διακυβέρνηση της, σε κάθε επίπεδο, τρεις Σπαρτιάτες, «γέννημα θρέμμα». Ο Βουλευτής Νεοκλής Κρητικός. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Βακαλόπουλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης. Θα έλεγε κανείς ότι αυτή η τριανδρία, για τη Σπάρτη αποτελεί ευτυχή συγκυρία. Η συνεργασία και μόνον των τριών αυτών Σπαρτιατών, μαζί με όλους εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις αποφάσεων, μπορεί να εγγυηθεί τη νέα Σπάρτη.

  • Λειτουργία Παλατιών Βυζαντινού Μυστρά
  • Λειτουργία νέου ΙΣΝ Νοσοκομείου Σπάρτης
  • Ανάπλαση περιοχής Σπάρτης πέριξ του Ευρώτα
  • Λειτουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης
  • Ανακατασκευή παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης
  • Λειτουργία νέου Αθλητικού Γυμναστηρίου Δήμου Σπάρτης
  • Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης
  • Ανάπλαση της Λεωφόρου Παλαιολόγου στο σύνολό της
  • Βελτίωση της οδικής σύνδεσης με Γύθειο και Μολάους
  • Αξιοποίηση της επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ
  • Δημιουργία κόμβων κυκλοφορίας
  • Διάνοιξη «τυφλών» οδών στον κεντρικό ιστό της Σπάρτης
  • Επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης
  • Αναβάθμιση Θεσμών και καθιέρωση νέων
  • Ενδυνάμωση και εμπλουτισμό των ΑΕΙ στην πόλη

Όλα τα παραπάνω θα αποφέρουν εισόδημα, νέους επισκέπτες, ανοικοδόμηση, ποιότητα ζωής, προστιθέμενη αξία. Αισιοδοξία. Κοσμοπολιτισμό.

Όμως, έχει σημασία, η διαγραφόμενη πορεία προς τα εμπρός, στην οποία έχουν μερίδιο συμβολής και οι προηγούμενοι διατελέσαντες σε θέσεις ευθύνης και αποφάσεων, να είναι αδιάκοπη, δυναμική και σταθερή. Ακούραστη.

Η νέα Σπάρτη δεν μπορεί να είναι το όριο οράματος και η τελευταία επιδίωξη όποιων διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Η νέα Σπάρτη χρειάζεται να είναι η αφετηρία.

Νέοι άνθρωποι με διάθεση, με διάρκεια, με αυτοπεποίθηση, με όραμα και με όρεξη για εργασία και συνεργασία πρέπει να ηγηθούν της πόλης.

Ακούγεται αυτό το διάστημα ότι δεσμεύονται να διεκδικήσουν την εκλογή τους στον δήμο Σπάρτης πρόσωπα που έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Πρόσωπα που έχουν προσφέρει, άλλο αρκετά άλλο λιγότερα, που η πείρα και η ωριμότητά τους μπορεί να συμβάλει ως βοηθητική στήριξη και εθελοντική συμβολή και όχι ως επιτακτική διεκδίκηση της εξουσίας, ακόμα και αν η διεκδίκηση ενδύεται με το αναγκαίο καλό του τόπου.

Η συντήρηση και η εσωστρέφεια έχουν το ίδιο σκληρό χαρακτηριστικό. Δεν παραμερίζουν. Δεν αφήνουν χώρο σε αυτόν που έρχεται είτε από απέναντι είτε από πίσω. Γαντζώνονται πάνω στα όποια θετικά τους έχει δώσει η πείρα, η αναγνωρισιμότητα και η ταύτιση με τα αξιώματα και την ευθύνη, προσπαθούν να τα υπερασπιστούν αλλά δεν αντιλαμβάνονται το πέρασμα του χρόνου αλλά και των ευκαιριών που τους έχει δώσει η ζωή και η κοινωνία.

Η νέα Σπάρτη χρειάζεται νέους ανθρώπους. Ιδανικά νέους ανθρώπους που έχουν ήδη εμπειρία και αποκτούν και την πρώτη πείρα.

Όσοι θεωρούν ότι εκείνοι κατέχουν την αλήθεια, έχουν την εξαιρετική ικανότητα, διαθέτουν τον χρόνο και αγαπούν την πόλη αλλά έχουν χάσει την κατάλληλη χρονική στιγμή, δεν έχουν παρά να συνταχθούν δίπλα και λίγο πιο πίσω από τους νέους ανθρώπους. Να στηρίξουν, να εμπλουτίσουν, να μην σταθούν εμπόδιο, να μην γίνουν αιτία διασπάθισης δυνάμεων, να καταθέσουν γνώση και ψυχή, για τη Σπάρτη των πολιτών που έρχονται.

Η νέα Σπάρτη πάντα παραμέριζε στους ώριμους και σοφούς, επειδή αυτοί πρώτοι ήξεραν πότε και πώς να αποσυρθούν ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στους νεότερους να γίνουν καλοί αλλά και καλύτεροι απ’ αυτούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις