Διαβάστε το τέταρτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης του λάκωνα εικαστικού στο Notospress

(Δ’ μέρος). Για την καταλυτική αφορμή «γέννησης» του Lakonistas.gr, καθώς και τις σχέσεις που διατηρεί με τους δύο στενούς συνεργάτες του, αναφέρεται ο εικαστικός Πάνος Παπαδολιάς, στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της ενδιαφέρουσας συνέντευξης που παραχώρησε στο Notospress. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «βλέπω πίσω από τα πάντα ένα μάθημα που καλούμαστε να πάρουμε», ενώ συγκεκριμένα για τους λάκωνες απευθύνει το εξής κάλεσμα συσπείρωσης γύρω από την κοινή προσπάθεια: «Να συνεργαστούμε. Να ομονοήσουμε. Να αφήσουμε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και να γίνουμε και κομπάρσοι σε πράγματα, να δώσουμε τόπο στη νέα γενιά», λέει ο Π. Παπαδολιάς, που παροτρύνει τους νέους να «κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

Η.Μ: Πες μας κάποια πράγματα για το πώς προέκυψε η ιδέα για το lakonistas.gr
Π.Π: Όπως κάθε ιδέα, χρειάστηκε χρόνια για να ζυμωθεί και η δράση ενός καταλύτη το έκανε πραγματικότητα εν μια νυκτί.

Η.Μ: Ποιος ήταν ο καταλύτης στην προκειμένη περίπτωση;
Η συνάντηση με δυο ακριβούς μου φίλους, το Γιώργο Κουκούτση και την Ελένη Τσαγγάρη. Οι λακωνικές μας βόλτες ήταν απλά τόσο απολαυστικές που τους είπα ότι οφείλουμε να τις μοιραστούμε με όλο τον κόσμο. Αυτή ήταν η ιδέα. Τόσο απλά!

Η.Μ: Το Γιώργο και την Ελένη τους οποίους όμως δε βλέπουμε στις τελευταίες αναρτήσεις.
Π.Π: Όντως ο Μέτρ και η Μπριζίτ έχουν διακόψει προσωρινά. Ο Μέτρ πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του και ευτυχώς έχει πάρει με επιτυχία το δρόμο της αποκατάστασης. Θα ήθελα να ελπίζω ότι μετά το καλοκαίρι η βασική τριάδα θα ενωθεί ξανά! Δοθείσης της ευκαιρίας θέλω όχι απλά να τους ευχαριστήσω για τη φιλία τους αλλά να τονίσω ότι τόσο «καθαροί», δοτικοί, εγκάρδιοι και ακομπλεξάριστοι άνθρωποι απλά σπανίζουν στις μέρες μας. Επιβεβαιώνουμε δε άλλη μια φορά το χιλιοειπωμένο «οι παρέες γράφουν Ιστορία»! Αυτό μου δίνει αφορμή να απευθυνθώ στους νεώτερους σε ηλικία αναγνώστες και να τους καλέσω να γίνουν παρέες όχι μόνο στο καφέ αλλά και στη δουλειά. Κυνηγήστε τα όνειρά σας μαζί με φίλους. Οι συνεργασίες θα αλλάξουν τη ζωή σας!

Η.Μ: Επιστρέφοντας στη δική σας «τριάδα». Μέτρ, Μπριζίτ και Δάσκαλος. Πως προέκυψαν αυτά τα «ψευδώνυμα»;
Π.Π: Πολύ απλά. Μέτρ γιατί ο Κουκούτσης είναι ο πατριάρχης των επιγραφοποιών, ζωγράφος και αγιογράφος. Μπριζίτ γιατί η Ελένη είναι μια διακριτική σταυροφόρος υπέρ των ζώων, μια Brigitte Bardot στα καθ’ ημάς και τέλος ο υποφαινόμενος «Δάσκαλος» ίσως γιατί βλέπω πίσω από τα πάντα ένα μάθημα που καλούμαστε να πάρουμε και προσπαθώ – ο θρασύς – να το ερμηνεύσω!

Η.Μ: Και ποιο νομίζεις ότι είναι το μάθημα που καλούμαστε να πάρουμε ως Λάκωνες;
Π.Π: Να συνεργαστούμε. Να ομονοήσουμε. Να αφήσουμε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και να γίνουμε και κομπάρσοι σε πράγματα, να δώσουμε τόπο στη νέα γενιά, να γίνουμε μια γροθιά.

Η.Μ: Οι καιροί το απαιτούν, αν μη τι άλλο. Η συνομιλία μας Πάνο Παπαδολιά ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσα.
Π.Π: Αυτό νομίζω ότι θα το κρίνουν οι αναγνώστες σας.