ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ. Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση του ηλικιωμένου άνδρα με άνοια που είχε εξαφανιστεί στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, σκορπίζοντας ανακούφιση στην οικογένειά του και σε όσους συμμετείχαν στις έρευνες.

Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή κοντά στην παραλία Καλαμιτσίου και είναι καλά στην υγεία του.

Πώς εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΓΑΙΑ Δυτικής Μάνης, ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τον Bert Robertson με τη χρήση drone, κοντά στη θάλασσα, σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο της περιοχής.

Μετά τον εντοπισμό του ακολούθησε άμεσα επιχείρηση για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του.

Drone στις έρευνες για τον εντοπισμό ηλικιωμένου στην Καρδαμύλη
Drone συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό ηλικιωμένου με άνοια στην Καρδαμύλη ΜεσσηνίαςΦωτογραφία: Facebook/Gaia Ethelontesmanis

Μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας για ιατρικό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Οι ευχαριστίες της ΓΑΙΑ Δυτικής Μάνης

Η ΓΑΙΑ Δυτικής Μάνης ευχαρίστησε όλους όσοι κινητοποιήθηκαν άμεσα για την αναζήτηση, τόσο τους εθελοντές όσο και τους πολίτες που βοήθησαν και έδειξαν ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τέτοιες στιγμές αναδεικνύουν τη σημασία της έμπρακτης στήριξης προς ευάλωτους ανθρώπους, ιδιαίτερα ηλικιωμένους και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως η άνοια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις