ΓΥΘΕΙΟ. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή των εκπαιδευτικών, του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Τραγάκη Νικόλαου, Τσαμπού Καρμέλας, Μπορνούζη Λευκοθέας και Χούνου Δήμητρας σε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ KA122-SCH και συγκεκριμένα του εγκεκριμένου Σχεδίου με αριθμό 2025-1-EL01-KA122-SCH-000338407 και τίτλο «Όρια και Ορίζοντες: Η δύναμη της Ισορροπίας».

Το πρόγραμμα Erasmus+ KA122 αφορά δράσεις βραχυχρόνιας κινητικότητας προσωπικού στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας και της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης.

Ο ευρωπαϊκός φορέας παροχής σεμιναρίων και προγραμμάτων επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς με τον οποίο συνεργαστήκαμε και στις δυο κινητικότητες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών είναι ο Europass Teacher Academy.

Οι κινητικότητες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου πραγματοποιήθηκαν:

  • στην Πράγα από 11 έως 16 Μαΐου 2026. Τίτλος σεμιναρίου: Designing Inclusive Learning Environments to Support all Students
  • στο Ελσίνκι από 18 έως 23 Μαΐου 2026. Τίτλος σεμιναρίου: Teaching Inclucion and Democratic Values Through Interactive Drama Activities

Οι δράσεις Erasmus+ συνέβαλαν ουσιαστικά:

  • στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης του σχολείου,
  • στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών,
  • στη διαχείριση και αντιμετώπιση των προκαταλήψεων, των διακρίσεων και των στερεοτυπικών αντιλήψεων μεταξύ των δυο φύλων,
  • στη προώθηση της ισότητας των φύλων,
  • στην προώθηση της συμπερίληψης, της δημοκρατίας και της ενεργού πολιτειότητας,
  • καθώς και στη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανοιχτού και καινοτόμου μαθησιακού περιβάλλοντος.

Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της εμπειρίας από αυτή τη συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ KA122-SCH είναι ότι η γνώση και οι καινοτόμες πρακτικές-εργαλεία που αποκτήθηκαν μεταφέρθηκαν άμεσα τόσο στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου όσο και στους/στις μαθητές/τριες, μέσω επιμορφωτικών συναντήσεων, ερωτηματολογίων και έρευνας, και αξιοποίησης διδακτικών σεναρίων μέσα στην τάξη, ενισχύοντας την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου συνεχίζει δυναμικά την πορεία διεθνοποίησής του μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus+, επενδύοντας στη συνεργασία, στην καινοτομία και στη δημιουργία ουσιαστικών ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών εμπειριών για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Η σχολική κοινότητα ευχαριστεί θερμά όλους τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τους ευρωπαϊκούς εταίρους και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΕΜΣ) «Χορηγούσα Αρχή», για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του σχεδίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις