«Night of Voices in Corinth»: Όπερα και κινηματογραφική μουσική στον Ναό του Απόλλωνα
Νέοι λυρικοί καλλιτέχνες από οκτώ χώρες συναντούν τη Νεανική Ορχήστρα Καλογεροπούλειου το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου – Ελεύθερη είσοδος
ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά θα φιλοξενήσει το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, στις 20:30, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχαίας Κορίνθου.
Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Amatè από το Μεράνο της Ιταλίας, παρουσιάζει την εκδήλωση «Night of Voices in Corinth», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων.
Λυρικοί καλλιτέχνες από οκτώ χώρες
Στη σκηνή θα συναντηθούν νέοι λυρικοί καλλιτέχνες από οκτώ χώρες με τη Νεανική Ορχήστρα Καλογεροπούλειου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές άριες και μελωδίες από την όπερα, τον κινηματογράφο και τα μιούζικαλ, με σολίστ της Merano Academy Operastudio.
Τη διδασκαλία της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Θεοδοσίου, ενώ τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας ο Ιταλός μαέστρος Richard J. Sigmund.
Η εκδήλωση φιλοδοξεί να φέρει κοντά καλλιτέχνες και κοινό μέσα σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, συνδυάζοντας τη μουσική με το ιστορικό τοπίο της Αρχαίας Κορίνθου.
Πότε και πού
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026
Ώρα: 20:30
Χώρος: Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου
Είσοδος: Ελεύθερη
