ΣΠΑΡΤΗ. Συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής 13/9/13 το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, ώρα 19:30 μ.μ. με 24 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ο Δήμαρχος αναμένεται να αναφερθεί στα εγκαίνια του Άλσους Γουδέ οπότε θα πρέπει να ενημερώσει το Σώμα για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να κατασκευάσει άμεσα πεζοδρόμιο στην οδό Μυστρά για την ασφαλή διέλευση των δημοτών (έργο που έπρεπε να έχει προβλεφθεί από τον Δήμο), για την φύλαξη τους Άλσους (θέμα 22) και για την αιτιολογημένη απουσία του Μητροπολίτη από την τελετή εγκαινίων.

Θα πρέπει επίσης επίκαιρα να ενημερώσει το Σώμα για τις δυνατότητες του Δήμου να στηρίξει τις σχολικές μονάδες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Απάντηση περιμένουν και οι μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα 23 για την προμήθεια του πρώτου βυθιζόμενου κάδου από τον Δήμο που εισηγείται ο αντιδήμαρχος κ Κοκκορός.


Πρώτο και κύριο θέμα
είναι η Τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ με τον Πρόεδρο Χρ. Δημητρόπουλο να εισηγείται την έγκριση των 52/2013 και 77/2013 αποφάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης σχετικά με «τιμολογιακή πολιτική ΔΕΥΑ»

Ο Αντιδήμαρχος κ Δημ. Καραχάλιος εισηγείται την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΖΙΤΖΙΝΑ (ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ) – ΠΛΑΤΑΝΑΚΙ (ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ)». Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013

Άλλα θέματα είναι:
3ο
Περί καθορισμού φυσικού αντικειμένου και έγκρισης μελέτης του έργου «αρδευτικός αγωγός μήκους 4χλμ περιοχή Λογκανίκου»
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καραχάλιος

4ο Περί καθορισμού φυσικού αντικειμένου και έγκρισης μελέτης του έργου «αρδευτικός αγωγός μήκους 2χλμ περιοχή Βορδόνιας»
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καραχάλιος

5ο Περί υποβολής προτάσεων για ένταξη πράξεων στο Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» (Π.Α.Α.)
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καραχάλιος

6ο Περί αποδοχής ένταξης της Πράξης «Προμήθεια οργάνων για βελτίωση παιδικών χαρών Δήμου Σπάρτης», δημόσιας δαπάνης 101.160,00€, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καραχάλιος

7ο Περί καθορισμού φυσικού αντικειμένου του έργου με τίτλο «Κατασκευή πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμού από Κεφαλάρι προς Αγ. Ιωάννη», έγκρισης της μελέτης και εκτέλεσης του έργου και καθορισμού τρόπου κατασκευής του.
Εισηγητές οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτριος Καραχάλιος και κ. Χρήστος Μπουγάδης

8ο Περί καθορισμού φυσικού αντικειμένου του έργου με τίτλο «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Αναβρυτής», έγκρισης της μελέτης και εκτέλεσης του έργου και καθορισμού τρόπου κατασκευής του.
Εισηγητές οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτριος Καραχάλιος και κ. Χρήστος Μπουγάδης

9ο Περί απαλλαγής υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού € 502,46 για την ηλεκτροδότηση των αποδυτηρίων του γηπέδου της Τ.Κ. Λογγάστρας. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού.
Εισηγητής ο κ. Μάριος Τζωρτζάκης

10ο Περί Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας»
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καραχάλιος

11ο Περί αποδοχής απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης της πράξης με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΩΝ Τ. Κ. ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ» και καθορισμού τρόπου δημοπράτησης
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καραχάλιος

12ο Περί εκλογής δύο Δημοτικών Συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για τη συμμετοχή τους στην Εκτελεστική Επιτροπή όταν λειτουργεί ως Συλλογικό Πειθαρχικό Όργανο.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

13ο Περί έγκρισης διενέργειας με την διαδικασία ανάδειξης προμηθευτών-χορηγητών της προμήθειας τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες των Ν.Π. «Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης» και του «Ν. Π. Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σπάρτης».
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Κοκκορός

14ο Περί έγκρισης διενέργειας με την διαδικασία ανάδειξης προμηθευτών-χορηγητών της προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του Δήμου Σπάρτης και των Ν.Π.: «Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης», «Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης» και «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σπάρτης».
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Κοκκορός

16ο Περί δωρεάν παραχώρησης ή μη χρήσης Δημοτικού Σχολείου τ. κ. Αγίας Ειρήνης
Εισηγητές οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευστράτιος Κοκκορός και κ. Χρήστος Μπουγάδης

17ο Περί εκμίσθωσης ισογείου Δημοτικού καταστήματος στην τ.κ. Κεφαλά
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Κοκκορός

18ο Περί συμμετοχής του Δήμου Σπάρτης σε σύμπραξη με αντικείμενο την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Δράσεις Πολιτισμικής Εκπαίδευσης και δια βίου Μάθησης με αρωγό τις Σύγχρονες Θεωρίες Οικοδόμησης της Γνώσης και τις Νέες Τεχνολογίες, στο Δήμο Σπάρτης και την Ευρύτερη Περιοχή» και υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»
Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος

19ο Περί ορισμού μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π. «Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης», σύμφωνα με τη συστατική του πράξη (ΦΕΚ.2067/τ.Β’/26-08-2013)
Εισηγητής ο κ. Λεωνίδας Καράντζαλης

20ο Περί αιτήσεως κ.Αγγελάκου Λυγερής για παραχώρηση χώρου οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο τ.κ. Παρορείου.
Εισηγητής ο κ. Χρήστος Κανακάκος και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπουγάδης

21ο Περί τροποποίησης του προϋπολογισμού για ενίσχυση πιστώσεων για: «Επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία».
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Κοκκορός

22ο Περί τροποποίησης του προϋπολογισμού για εγγραφή πίστωσης 5.000,00€ για :«Φύλαξη Πάρκου Γουδέ».
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Κοκκορός

23ο Περί τροποποίησης του προϋπολογισμού για: «Προμήθεια βυθιζόμενου κάδου με σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων».
Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Κοκκορός

24ο Περί επιχορήγησης συλλόγων - σωματείων
Εισηγητής ο κ. Μάριος Τζωρτζάκης