ΣΠΑΡΤΗ. Ο εκπρόσωπος της Λακωνικής Βιοενεργειακής κ. Σταύρος Αργυρόπουλος φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο Νότος 94.9 και στην εκπομπή του Ηλία Μπόνου προκειμένου να αναφερθεί στις δυνατότητες ανακύκλωσης στα Σχολεία της Λακωνίας.

Ο κ Αργυρόπουλος περιέγραψε το παράδειγμα ανακύκλωσης σε Σχολείο του Έλους που παρέδωσε στην Λακωνική Βιοενεργειακή εκατοντάδες κιλά χαρτιού σε βιβλία. Κατά την αναφορά του τονίζει ότι η υπόθεση ανακύκλωσης των προϊόντων που παράγονται από τους πολίτες μπορεί να αποδώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ αντί να κοστίζει σε χρήμα και σε περιβαλλοντικό κόστος. Θεωρεί ότι η υπόθεση ανακύκλωσης των προϊόντων ( σκουπιδιών) θα προχωρήσει μέσα στον χώρο του κάθε πολίτη. Δεν αποφεύγει να στιγματίσει την νεφελώδη προοπτική της διαχείρισης των απορριμμάτων από μεγάλες εταιρείες που έχουν στόχο το κέρδος και μόνον αδιαφορώντας για τις μεθόδους διαχείρισης που συνήθως προσβάλουν το περιβάλλον.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του Στ. Αργυρόπουλου στην κατάσταση που επικρατεί στο Μουσικό Σχολείο της Λακωνίας, στη Σπάρτη. Ως γονέας παιδιών που φοιτούν αναφέρει ότι πρόκειται για ένα ακατάλληλο κι επικίνδυνο κτίριο που παράνομα είναι μισθωμένο. Καλεί την Δημοτική Αρχή να δώσει ασφαλή λύση με την μεταφορά του στο Ξηροκάμπι και προειδοποιεί ότι με την υπόθεση να ασχοληθεί ο Εισαγγελέας Σπάρτης.