«Κανείς δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από την παρουσία και δράση της Χρυσής Αυγής». Αυτό ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Νότος 94,9 και στην εκπομπή του Ηλία Μπόνου.

Ο υπογράφων το γνωστό site makeleio.gr χαρακτηρίζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών και στάσεων της πολιτικής εξουσίας και ιδιαίτερα της δεξιάς. Μάλιστα αναφέρεται στο παρελθόν του σημερινού Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και θυμίζει τις ακραίες θέσεις που εξέφραζε ως νεολαίος την εποχής Αβέρωφ.

Στην ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει το προφίλ και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής ο Στέφανος Χίος θυμίζει ότι εδώ και χρόνια ήταν γνωστά στην Αθήνα και στη χώρα.

Μάλιστα υπενθυμίζει πως «όταν η Χ.Α. «καθάριζε» τις γειτονιές της Αθήνας από παράνομους αλλοδαπούς και διένειμε συσσίτια σε άπορες οικογένειες κανείς δεν μιλούσε».

Υπογραμμίζει επίσης: «Στην περίπτωση που η Χρυσή Αυγή αντιμετωπιστεί για φυσική ή ηθική αυτουργία σε εγκλήματα θα πρέπει ομοίως να αντιμετωπιστούν και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε αναφορά του σχετικά με τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε να συνεργάζονται τα υγιή τμήματα της Κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαχειριστούν την κλιμακούμενη κρίση.

Ακούστε τη συνέντευξη του Στέφανου Χίου στο Νότος 94.9