Για τις πολιτικές εξελίξεις μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο Νότος 94,9 ο οικονομολόγος Διονύσης Θωμάς. Αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα και στην προσπάθεια «αξιοποίησης» της έκρυθμης κατάστασης από την Κυβέρνηση.

«Δεν κατανοώ γιατί αιφνιδιάζεται η Κυβέρνηση από τα γεγονότα…» αναφέρει με νόημα και περιγράφει πως τόσο το Κυβερνητικό σύστημα όσο και τα παρακλάδια του, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοικούν «αποφασίζοντας και διατάσσοντας».

Με έμφαση ανέφερε ο Διονύσης Θωμάς ότι «για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται ως άκρο». Υπογράμμισε δε ότι η επιχειρούμενη ταύτιση των άκρων και η ενοχοποίησή τους, από κοινού, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα για αυτούς που το μεθοδεύουν.

Αναφέρθηκε επίσης στην εκτροπή που διαπίστωσε στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης όταν ο πρόεδρος κάλεσε το Περιφερειακό Συμβουλίου να μην λάβει υπόψιν του απόφαση του Σώματος (για την οδό Λυκούργου).

Ο Δ. Θωμάς, αντιπρόεδρος του ΟΕΕ –Παράρτημα Πελοποννήσου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι αν υπάρξει κοινωνική συμφωνία και συνεννόηση ενόψει της εντεινόμενης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αυτή θα πρέπει να εκφρασθεί και σε πολιτική συνεννόηση πάνω στο τραπέζι του διαλόγου.
« Για ότι βλέπουμε, ζούμε και για ότι μας απειλεί υπάρχουν πολιτικές ευθύνες» κατέληξε.

Ακούστε τον Δ Θωμά στο Νότος 94.9