ΣΠΑΡΤΗ. Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας.

Αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους υπαλλήλους της Π. Υ. Σπάρτης για την άριστη συνεργασία και το εξαιρετικό αποτέλεσμα, συζητήθηκαν προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την αντιπυρική περίοδο 2013 και ειπώθηκαν προτάσεις που θα βελτιώσουν τον σχεδιασμό της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για την περίοδο 2013- 2014. Στη συνέχεια μετέβη στην Πυρ/κή Υπηρεσία Γυθείου και Πυρ/κή Υπηρεσία Αρεόπολης.

Επισημαίνεται δε, ότι λόγω της συνέχισης της ανομβρίας, των υψηλών θερμοκρασιών ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες και της χαμηλής σχετικής υγρασίας της ατμόσφαιρας παραμένει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και εύκολης επέκτασης αυτών στην ύπαιθρο. Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για την καύση κλαδιών, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας σύμφωνα με την 9 Πυρ/κή Διάταξη.

Τη χειμερινή περίοδο παρατηρείται αύξηση των αστικών πυρκαγιών κυρίως λόγω χρήσης των συσκευών και εγκαταστάσεων θέρμανσης. Επομένως, πριν την έναρξη λειτουργία τους για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, γίνεται έκκληση προς τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν εύφλεκτα υγρά για το άναμμα αυτών και να προβαίνουν στον έλεγχο και καθαρισμό τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου έτσι να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.