ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Παγκόσμια ημέρα Τηλεόρασης η 21η Νοεμβρίου και στο ραδιόφωνο Νότος 94.9 μίλησε ο Ευθύμιος Κάππος ιδιοκτήτης του Super TV κι εκδότης της εφημερίδας «Σήμερα».

Η ελληνική τηλεόραση αντιμετωπίζει παθογένειες και εχθρούς τόνισε περιγράφοντας με σαφήνεια όσα γίνονται και δεν φαίνονται γύρω από την ενημέρωση της Περιφέρειας.








Η ΕΡΤ ήθελε εξυγίανση αλλά όχι έτσι…

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Η. Μπόνου ο Θ. Κάππος ανέφερε ότι όλι γνώριζαν ότι στην ΕΡΤ υπάρχουν αργόμισθοι που τοποθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικούς. Έπρεπε προ πολλού να έχει γίνει εξυγίανση της Δημόσιας τηλεόρασης αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε.

Η ψηφιακή περιφερειακή τηλεόραση

Τα δεδομένα αλλάζουν πλέον στην τηλεόραση. Άλλοι είναι αυτοί που ελέγχουν τα δίκτυα μετάδοσης και άλλοι αυτοί που παράγουν το πρόγραμμα. Οι πάροχοι δικτύου έχουν στην κατοχή τους – πληρώνοντας το κράτος - τις ψηφιακές συχνότητες και την τεχνική υποδομή ώστε να μεταδίδεται παντού το πρόγραμμα των καναλιών – πελατών τους. Οι πάροχοι του προγράμματος είναι τα σημερινά κανάλια που θα παράγουν πρόγραμμα που θα μεταδίδεται από τους παρόχους δικτύου έναντι πληρωμής.

Ο Θ Κάππος εξέφρασε την επιφύλαξή του για το αν η συνεργασία των δύο πλευρών θα έχει διάφανα και αξιοκρατικά χαρακτηριστικά. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα του 902 που όταν θέλησε να μεταδώσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ «κόπηκε» στον αέρα από τον πάροχο δικτύου!

Οι σχέσεις των ΜΜΕ

Αναφερόμενος στις σχέσεις των ΜΜΕ, ειδικά στην περιφέρεια επεσήμανε ότι οι αντιπαλότητες και οι υπονομεύσεις έχουν απαξιώσει τα ΜΜΕ που δεν πείθουν πλέον τον πολίτη ούτε για να τα παρακολουθήσει, ούτε για να τα στηρίξει. «Δεν μπορούμε να τα βρούμε ούτε στους τιμοκαταλόγους της αγοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Η κρατική διαφήμιση και οι πόροι της Αυτοδιοίκησης

Ως μια από τις βασικές αιτίες της εσωστρέφειας αλλά και της απαξιώσης των ΜΜΕ είναι η άνιση, άδικη και προκλητική διανομή πόρων από τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Μάλιστα ο Θ. Κάππος αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα που αυτοδιοικητικοί Δήμων και Περιφέρειας πριμοδοτούν συγκεκριμένα ΜΜΕ…

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν…

Να σημειωθεί ότι ο Θ. Κάππος στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο αντέδρασε όταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε λόγο για «λαμόγια και εκβιαστές» που έχουν ΜΜΕ.

Στην αίθουσα βρισκόταν ο διευθύνων σύμβουλος της τηλεόρασης του TV Super κ. Κάππος, ο οποίος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να μιλήσει με ονόματα, θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατόν να σπιλώνονται όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας, με αόριστες και γενικόλογες καταγγελίες από την πλευρά του Περιφερειάρχη».

Ακούστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Θ. Κάππος στο Νότος 94.9