ΣΠΑΡΤΗ. Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος στον ομώνυμο ιερό ναό στη Σπάρτη. Την παραμονή της εορτής, 11 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πολλών ιερέων της περιοχής. Επίσης εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου ενώπιον του ιερού Επιταφίου του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης, ο οποίος μίλησε για την προσευχή ως χαρακτηριστικό γνώρισμα του Αγίου, μέσω της οποίας επετέλεσε πολλά θαύματα, αλλά και ως χαρακτηριστικό γνώρισμα που πρέπει να διακρίνει την ζωή κάθε πιστού και αγωνιζόμενου χριστιανού.

Παρόντες στον εσπερινό ήταν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, ο Διοικ. του ΚΕΕΜ κ. Δημ. Μακρής και πλήθος πιστών που αψήφησαν το δριμύ κρύο και προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, ο οποίος μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον εορτάζοντα ιερό ναό. Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά παράκληση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και επισφραγίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου.