ΣΠΑΡΤΗ. Με τη έβδομη εκδήλωση συνεχίζεται η σειρά ομιλιών που συνδιοργανώνουν το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς - Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, με την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίας Κοκκορού – Αλευρά.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί πραγματοποιείται η ομιλία της αρχαιολόγου ΚΒ΄ ΕΠΚΑ και διδάκτορα κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Καλλιόπης Μπαϊράμη με θέμα «Τεχνικές χύτευσης χάλκινων αγαλμάτων».

Υπενθυμίζεται πως οι ομιλίες, κατά τις οποίες παρουσιάζονται οι πρώτες ύλες, οι τρόποι εργασίας και οι τεχνικές μέθοδοι που ήταν σε χρήση κατά την αρχαιότητα για τις σημαντικότερες κατηγορίες έργων Τέχνης και λοιπών μνημείων, πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, με συχνότητα, περίπου, ανά δεκαπενθήμερο, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η παρακολούθηση των ομιλιών είναι ελεύθερη - επειδή, όμως, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στο τηλέφωνο 27310-89315 (καθημερινά 10.00-18.00, εκτός Τρίτης ) ή αποστέλλοντας μήνυμα στη διεύθυνση sfamsspartis@gmail.com.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ
Όθωνος – Αμαλίας 129, Σπάρτη – τηλ. 27310 89315