Συσκέψεις για Υγεία και Δημόσια Έργα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων και τις εκκρεμότητες σε θέματα υποδομών υγείας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε προσπάθεια απεικόνισης της επικρατούσης κατάστασης στο νοσοκομειακό δίκτυο που βρίσκεται στο χώρο ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ έγινε ουσιαστικός διάλογος για τη χάραξη κατευθυντήριων γραμμών που θα διέπουν την δημιουργία και λειτουργία δομών και υπηρεσιών υγείας.
Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Γκούμας σημείωσε ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν πτυχές του υγειονομικού χάρτη με κριτήρια τη λειτουργικότητα και την ορθολογική κατανομή πόρων. Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε ότι κάθε εκπονούμενος σχεδιασμός οφείλει να αφορά το σύνολο της Περιφέρειας.
Τέλος, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου σύσκεψη για θέματα υγείας στην Πελοπόννησο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νίκου Πολύζου.
Συνάντηση για τα Δημόσια Έργα
Επίσης, την ίδια ημέρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας του Πανελληνίου Συνδέσμου Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης & Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών.
Στη συνάντηση αποτιμήθηκε η πορεία αποπληρωμής των οφειλών της Πολιτείας προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων και εξετάστηκε η δυνατότητα να εξοφληθούν κατά το επόμενο διάστημα εκτελεσμένα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς πόρους, το Ε.Σ.Π.Α., το πρόγραμμα «Θησέας», προγράμματα αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών κ.ά. Επίσης, συζητήθηκε η ένταξη νέων έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.