ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες της β΄ πολιτιστικής διημερίδας, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου, στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου στο Κάστρο Μονεμβασίας. Η διημερίδα διοργανώθηκε από το σχολικό σύμβουλο φιλολόγων Λακωνίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Μονεμβασίας και με τη συνδρομή του Δήμου Μονεμβασίας.

Η θεματική των εισηγήσεων ήταν πλούσια και οι ομιλητές παρουσίασαν πτυχές της ιστορικής πορείας που διέγραψε η Μονεμβασία από τους βυζαντινούς αιώνες έως τη σύγχρονη εποχή. Αναφέρθηκαν, επίσης, στη ζωή και τη δράση σημαντικών ανθρώπων που ανέδειξε η περιοχή και η ευρύτερη Λακεδαιμονία, μερικοί από τους οποίους παραμένουν μεγάλοι άγνωστοι.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, σχολικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί της Β/θμιας Εκπαίδευσης συνεργάσθηκαν υποδειγματικά και δεσμεύτηκαν για συνέχιση της συνεργασίας τους, προκειμένου η διημερίδα να εξελιχθεί σε ετήσιο επιστημονικό συνέδριο πανελλήνιας εμβέλειας.

«Ευχαριστώ θερμά όλους εκείνους που βοήθησαν και ενίσχυσαν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας. Τις εκπαιδευτικές Αρχές, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Δήμαρχο Μονεμβασίας και τους συνεργάτες του, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Μονεμβασίας και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι, αψηφώντας τις αποστάσεις, έλαβαν μέρος στις εργασίες της Διημερίδας», αναφέρει ο σχολικός σύμβουλος κ. Μανώλης Μ. Στεργιούλης.