ΣΠΑΡΤΗ. Η επανεκλεγείσα αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα ξέσπασε στο Νότος 94.9 κατά τη μετεκλογική της συνέντευξη. Ενώ είχε ολοκληρώσει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και είχε απευθύνει ευχαριστίες στους Λάκωνες πολίτες, αντέδρασε έντονα όταν ρωτήθηκε τόσο για το ήθος της προεκλογικής αντιπαράθεσης, όσο και για το έργο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης. Η κα Τζανετέα, σε έντονο ύφος, ζήτησε απ’ όσους(προκατόχους και τους ανθυποψηφίους της) έπαιξαν με το θέμα του Μουσείου, να ζητήσουν συγγνώμη από τους Λάκωνες πολίτες για τα ψέματα και τις ασάφειες που διέδωσαν.

Ποιοι εκλέγονται

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Π. Τατούλη, με αντιπεριφερειάρχη την Ντία Τζανετέα είναι οι κκ: Κανελλάκης, Σκούρος, Τζεφεράκος, Μπελεγρή, Μπουκουβάλας, Καρράς και Στρατηγάκος. Εκλέγονται οι επτά από τους δώδεκα υποψήφιους, αλλά όπως ανέφερε η κα Τζανετέα, στην προσπάθεια της πενταετίας, θα αξιοποιηθούν και οι δώδεκα.

Χρονοδιαγράμματα έργων

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ηλία Μπόνου για τα κύρια έργα που εξελίσσονται στο νομό Λακωνίας, η κα Τζανετέα ανέφερε ότι:

Οδικά δίκτυα

Λεύκτρο-Σπάρτη
: Παραδίδεται τέλος 2014
Σκούρα-Πυρί, Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας, Μονεμβάσια-Νεάπολη, Λιμάνι Γυθείου και Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, ως έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ υποχρεωτικά πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2015

Ανασκαφές και μελέτη Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, αφού «κεραυνοβόλησε» όσους «έπαιξαν με το θέμα λέγοντας ψέματα στους πολίτες», τόνισε ότι:
Η ανασκαφική έρευνα που ξεκίνησε θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες(Νοέμβριος 2014)
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου, θα προκηρυχθεί η μελέτη για διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Παράλληλα, αναθερμαίνονται οι σχέσεις συνεργασίας με το Ίδρυμα Νιάρχου με στόχο την υποστήριξη του έργου.

Φόβος απένταξης έργων στο Δήμο Σπάρτης

Η αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει φόβος να απενταχθούν έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το Δήμο Σπάρτης.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα μετεκλογική συνέντευξη της Αδ. Τζανετέα στο Νότος 94.9