ΣΠΑΡΤΗ. Η πίστη στο Θεό και η ειλικρινής επαφή μαζί Του, μέσω της προσευχής, αποτελούν τα σπουδαιότερα συστατικά επιτυχίας και μυστικά κατά του άγχους για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος, σε μήνυμά του προς τους μαθητές που διαγωνίζονται για την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ευστάθιος επισημαίνει:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Ύστερα από την πρόσφατη συμπροσευχή μας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης Παράκλησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες που μπαίνουν στον στίβο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω ξανά μαζί σας, και ιδιαίτερα με όσους και όσες από εσάς δεν μπόρεσαν να βρεθούν κοντά μας.

Σήμερα ξεκινά η πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής σας. Μία μάχη, που ανεξαρτήτως έκβασης, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη σας και θα την ανακαλείτε με το πέρασμα των ετών με μια γλυκιά νοσταλγία. Ήρθε η ώρα ο πολυετής κόπος και η αγωνία σας να αποδώσουν καρπούς. Στον αγώνα αυτό δεν είσθε μόνοι σας. Έχετε μαζί σας τους γονείς σας, που πολλοί εμόχθησαν για εσάς και θέλουν να σας καμαρώσουν φοιτητές και φοιτήτριες, τους εκπαιδευτικούς σας, τους συγγενείς και φίλους σας, μα πάνω απ’ όλα έχετε μαζί σας τον Πανάγαθο Θεό μας.

Παιδιά μου,

Δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο, για να αντιμετωπίσετε το άγχος και την αγωνία σας, από την προσευχή στον Πατέρα μας. Η ειλικρινής επαφή μαζί Του θα σας χαρίσει ηρεμία, αυτοπεποίθηση, πνευματική διαύγεια και σωματική δύναμη για να αντεπεξέλθετε τις ημέρες της δοκιμασίας. Να έχετε πάντα κατά νου στις δυσκολίες που θα συναντήσετε στη ζωή σας, ότι ο Θεός είναι πάντα μαζί μας, αν του το ζητήσουμε, για να μας καθοδηγήσει, να μας καταπραΰνει, να μας νουθετήσει.

Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας και αποβάλλετε τις όποιες αρνητικές σκέψεις. Η ζωή είναι μπροστά σας και οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν θα είναι πολλές, αρκεί να έχετε την ετοιμότητα και τη σύνεση να τις εκμεταλλευτείτε. Η Πατρίδα μας διανύει μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο κι εσείς αποτελείτε την Ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύω σε εσάς και στις δυνατότητές σας. Πιστέψτε κι εσείς ότι όλα είναι δυνατά με σύμμαχο την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Αγαπητά μου παιδιά,

Από τα βάθη της καρδιάς μου σας εύχομαι να ευοδωθούν οι κόποι σας και να επιτύχετε τους στόχους σας δίνοντας χαρά σε εσάς, τους οικείους σας και την τοπική μας κοινωνία. Καλή επιτυχία στην όμορφη και ευλογημένη από το Θεό προσπάθειά σας!»

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΣΠΑΡΤΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ