ΣΠΑΡΤΗ. «Νέο Μουσείο στη Σπάρτη Τώρα – Χρέος στην Ιστορία». Με αυτό το σύνθημα ο πολιτιστικός Σύλλογος της Σπάρτης «Ετοιμοκλής» στηρίζει την προσπάθεια για τη δημιουργία σύγχρονου Μουσείου στη Σπάρτη και προσκαλεί όλους, πολίτες & φορείς να το υιοθετήσουν. Πρώτη δράση προβολής του συνθήματος υπήρξε ο Παλαιολόγειος Δρόμος 2014».

Ο νεοσύστατος πολιτιστικός Σύλλογος της Σπάρτης[Διάσωση – Άνθρωπος – Περιβάλλον – Πολιτισμός], αναγνωρίζοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη δημιουργία σύγχρονου Μουσείου στη Σπάρτη, αντάξιου της ιστορίας της πόλης, συστηματοποιεί την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ανάδειξης του ζητήματος μέσα από τη δημιουργία ενός συνθήματος και ενός εικαστικού το οποίο στοχεύει να υιοθετηθεί από όλους τους φορείς ως «ενωτικό στοιχείο μιας κοινής, ενωτικής προσπάθειας διεκδίκησης του αυτονόητου». «Το “Νέο Μουσείο στη Σπάρτη Τώρα – Χρέος στην Ιστορία” πρέπει να γίνει το σύνθημα που θα ενώσει όλους όσους, παλιούς και νέους σε αυτό τον αγώνα, βλέπουν στην “υπόθεση του Μουσείου” το “μεγάλο στοίχημα της πόλης της Σπάρτης”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Ετοιμοκλής».

Το Σάββατο 31 Μαΐου, ο Ετοιμοκλής συμμετείχε στον Παλαιολόγειο Δρόμο που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον αγώνα ενώ, παράλληλα, δυο μέλη του, η Στέλλα Μαρκάκου [πρώτη Σπαρτιάτισσα που τερμάτισε στο Σπάρταθλον] και ο Νίκος Μπακής έτρεξαν φέροντας στην μπλούζα τους το σύνθημα της καμπάνιας. Ο «Ετοιμοκλής» θα δίνει πλέον παντού το παρών με αυτό σύνθημα και καλεί όλους τους Σπαρτιάτες, τους Λάκωνες και όχι μόνον, να βάλουν ως διακριτικό το σήμα αυτό ως ένδειξη του κοινού αγώνα.

Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν ηλεκτρονικά το σήμα αλλά και να επικοινωνήσουν με τον «Ετοιμοκλή», μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στο email etoimokles@gmail.com.