Αποχαιρετιστήριο συλλείτουργο προς τιμήν του Μητροπολίτη Θεόκτιστου
ΣΠΑΡΤΗ. Το πρωί της Κυριακής 6 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.
Το συλλείτουργο τελείται, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να συγχαρεί και να αποχαιρετήσει το νέο Μητροπολίτη Φωκίδος, ο οποίος επί μία πενταετία προσέφερε τις υπηρεσίες του ως βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Ο κ. Θεόκτιστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη, ενώ επί 35 χρόνια υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Η ημερομηνία της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.