Σημαντική και διαφορετική προσέγγιση στον Γιάννη Ρίτσο!
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Με μεγάλη επιτυχία έγιναν στις 12/8/2014 τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του ερασιτέχνη φωτογράφου Γιώργου Ψυχογιού . Ο τίτλος της έκθεσης ήταν «Με το βλέμμα του Οδυσσέα». Τα εγκαίνια έγιναν στο κάστρο Μονεμβασίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ Μανούσος Μανουσάκης ενώ η βραδιά .περιελάμβανε γευσιγνωσία οίνου, με κρασί που προσέφερε ο Ν. Θεωδωρακακος . Ο Γιώργος Ψυχογιός φιλοτέχνησε με τη φωτογραφική του μηχανή το πορτραίτο του Γιάννη Ρίτσου το οποίο παρέλαβε ο Πάνος Μπούσαλης όπως είχε ορίσει η κόρη του Ερη Ρίτσου. Ο Πάνος Μπουσαλης διάβασε ευχαριστήρια επιστολή της Ερης προς τον Γιώργο Ψυχογιό… Ακολούθησε μουσική βραδιά στη Πλατεία του Ελκόμενου Χριστού με την Ιωάννα Φορτη , Πανο Μπουσαλη και Μανώλη Ανδρουλιδακη .
Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ,της Ένωσης γυναικών οι «Μονεμβασιωτισσες» και του νομικού προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Μονεμβασίας
Παρευρέθηκαν η αντιπεριφεριαρχης κ. Ντια Τζανετεα , η αντιδήμαρχος κ Κατερίνα Τσαφατινου , οι βουλευτές Φεβρωνία Πατριανακου και Θανάσης Δαβάκης , ο Διοικητής του ΚΕΕΜ , η πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Μονεμβασίας Αλειφερη Παναγιώτα κ.α.
Την επιμέλεια της εκδηλώσεις είχε η κ Θεοδώρα Παντζιά, ιατρός και σύζυγος του Γιώργου Ψυχογιού