ΣΠΑΡΤΗ. Το 54% δεν πιστεύει Σαμαρά και Τσίπρα! Από αυτό ένα 10% θα τους ψηφίσει. Το 6% τον Σαμαρά και 4% τον Τσίπρα!
Αυτό προκύπτει από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες του Notospress.gr που δείχνουν ότι κάποιοι πολίτες, παρόλο που δεν εμπιστεύονται Σαμαρά και Τσίπρα θα τους ψηφίσουν.

Τι πιστεύουν
Ποιόν πιστεύετε; Τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Αλέξη Τσίπρα; Αυτό ήταν το ερώτημα στην ψηφοφορία του notospress.gr και οι απαντήσεις ανέδειξαν τον «κανέναν».

ΚΑΝΕΝΑΝ 54% (90 ψήφοι)
ΤΣΙΠΡΑ 29% (48 ψήφοι)
ΣΑΜΑΡΑ 16% (26 ψήφοι)
ΔΓ/ΔΑ 1% (2 ψήφοι)


Ψήφισαν 166 αναγνώστες και έστειλαν μήνυμα ότι ένα συντριπτικό ποσοστό δεν μπορεί να εμπιστευθεί κανέναν από τους δύο βασικούς διεκδικητές της Κυβέρνησης.

Οι αναγνώστες δείχνουν αποστροφή σε όποιον είναι σε θέση διεκδίκησης της εξουσίας και απ’ ότι φαίνεται αναζητούν αλλού το πρόσωπο εμπιστοσύνης.

Τι ψηφίζουν

Ποιόν θα ψηφίζατε για Πρωθυπουργό; Αυτό ρωτούσε η επόμενη ψηφοφορία του notospress.gr όπου αναδείχθηκαν δύο στοιχεία.

ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ 44% (75 ψήφοι)
ΤΣΙΠΡΑ 33% (56 ψήφοι)
ΣΑΜΑΡΑ 22% (37 ψήφοι)
ΔΓ/ΔΑ 2% (3 ψήφοι)

Ψήφισαν συνολικά 171 αναγνώστες. Προκύπτει ότι ένα 10% από εκείνους που δήλωσαν – ψήφισαν ότι δεν πιστεύουν τους δύο πρωταγωνιστές, Σαμαρά και Τσίπρα το 6% θα ψηφίσει Σαμαρά και το 4% Τσίπρα.

Πρόκειται προφανώς για ψηφοφόρους που δεν καλύπτονται από τις άλλες πολιτικές προτάσεις είτε για πολίτες που δεν επιθυμούν να έρθει στα πράγματα ο Τσίπρας γι΄αυτό στηρίζουν την παραμονή Σαμαρά, ας μην τον πιστεύουν, είτε πολίτες που δεν επιθυμούν την παραμονή Σαμαρά και ψηφίζουν Τσίπρα αν και δεν τους έχει πείσει.
Οι αναποφάσιστοι λοιπόν παραμένουν ρυθμιστές. Σε κάθε περίπτωση όμως νικητής είναι ο «κανένας».