ΣΠΑΡΤΗ. Μέσα από το θεσμό των Λαϊκών Συνελεύσεων ο Δήμαρχος Σπάρτης και οι συνεργάτες του επιδιώκουν την άμεση επαφή και ανταλλαγή θέσεων με τους πολίτες της Σπάρτης και των χωριών. Μέσα από ένα πρόγραμμα συνελεύσεων σε γειτονιές και χωριά η δημοτική αρχή αναζητά την καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων από τους ίδιους τους πολίτες.

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη η πρώτη Συνέλευση που αφορούσε στους οικιστές των νέων εργατικών κατοικιών. Η Συνέλευση έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Τους πολίτες και την δμοτική αρχή υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ Νίκος Μηνακάκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την απόδοση των λαϊκών συνελέυσεων.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης ενημέρωσε τους δημότες για την μείωση των πόρων στην Αυτοδιοίκηση κατά 70%, γεγονός που στερεί στον Δήμο και στους δημότες έργα. Μίλησε για τα κενά σε θέσεις εργασίας του Δήμου και ζήτησε από τους πολίτες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των γενικών συνελεύσεων.

Οι οικιστές των νέων εργατικών κατοικιών δια του εκπροσώπου τους κ. Ταμπάκη τόνισαν ότι υπάρχουν ελλείψεις στην υδροδότηση της Παιδικής Χαράς, στον φωτισμό και στην ονοματοδοσία των οδών, ελλείψεις σε κάδους απορριμμάτων και ανάγκη επέκτασης του προαύλιου χώρου του νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο συγκρότημα των Εργατικών κατοικιών.

Σημείο στο οποίο στάθηκαν οι κάτοικοι ήταν η διακίνηση ναρκωτικών στη περιοχή από «γνωστούς – αγνώστους» που επιλέγουν σημεία ανάμεσα στα σπίτια. Σε αυτό ζήτησαν την παρέμβαση και προστασία.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης Π. Ανδρακάκου σηεμίωσε ότι κάποια αιτήματα ηδη έχουν ικανοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή των απορριμμάτων και τα αδέσποτα ζώα. Δεσμεύτηκε ότι κάθε απόφαση και ενέργεια του Δήμου θα έχει ως γνώμονα το συμφέρον του Δημότη. Ζήτησε όμως τη συνεργασία του πολίτη και την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά τους οποίους παρότρυνε να μην διστάζουν στη συνεργασία με τον Δήμο.

Το πρόγραμμα των Συνελεύσεων στη Σπάρτη

Δείτε το video απο την Συνέλευση στο δελτίο ειδήσεων του DRtv σήμερα στις 09:00 το βράδυ.

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-11-2014 ΏΡΑ 18:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΟΥΚΑ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 27-11-2014 ‘ΩΡΑ 18:00

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΝΟΤΑΦΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ

Στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-11-2014 ΏΡΑ 18:00

ΛΑΚΚΑ - ΠΑΛΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Στην ΠΡΩΗΝ ΤΕΔΚ (Δωριέων 11) ΣΑΒΒΑΤΟ 29-11-2014 ΏΡΑ 18:00

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΩΝΑ

Στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

(Αγ. Νίκωνος 124) ΚΥΡΙΑΚΗ 30-11-2014 ΏΡΑ 18:00

Τυχόν τροποποίηση του προγράμματος θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση.