ΣΠΑΡΤΗ. Αίσθηση έκανε η αιφνιδιαστική στροφή της Διοίκησης του Νομικού προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης. Κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι ο αντιπρόεδρος κ. Τσαγγαρούλης θα πρέπει να λαμβάνει το μισθό που προβλέπεται προκειμένου να ανταπεξέλθει στα πολλά έξοδα που προκύπτουν από τις αρμοδιότητές του. Ομοίως, μέλη της Επιτροπής πρότειναν να λαμβάνει τον μισθό του και ο πρόεδρος του Σώματος κ. Μανουσάκης για τους ίδιους λόγους. Έτσι με απόφαση του Συμβουλίου στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί το ποσό της μισθοδοσίας, για έγκρισή του από το Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αιφνιδιασμός έγκειται στο γεγονός ότι η Παράταξη Βαλιώτη και ο Δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι οι αιρετοί που θα αναλάβουν θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων δεν θα λαμβάνουν μισθό.
Η απόφαση πλέον είναι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε με μικρές διαφοροποιήσεις από την εισήγηση. Σημαντική χρηματοδότηση υπάρχει για την Φιλαρμονική του Δήμου, το Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου (41.000€) για το Σπάρταθλον, τα Παλαιολόγεια, τη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, ενώ σε όλους τους συλλόγους στο σύνολο της επικράτειας θα διατεθεί το ποσό περίπου των 45.000€.