ΣΠΑΡΤΗ. Με επείγουσα επιστολή του προς τον Διοικητή του ΟΓΑ κ.Ξενοφώντα Βεργίνη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης ζήτησε να δοθεί παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ για το α΄ εξαμήνο του 2014 που λήγουν στις 28/11/2014.

Η επιστολή του κ.Δαβάκη έχει ως εξής:

«Κύριε Διοικητά

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την αποστολή στους αγρότες μας των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του α΄ εξαμήνου του 2014 και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές τους μέχρι 28/11/2014, δηλαδή μέσα σε λίγες ημέρες.

Δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια τα ειδοποιητήρια αποστέλλονταν τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα και λόγω του ότι στο τέλος του μήνα λήγουν και πολλές άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος, θεωρώ λογικό και στοιχειώδη υποχρέωση εκ μέρους σας, να αποφασίσετε την παράταση της καταβολής των εισφορών αυτών.

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, που οι υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες είναι πλέον δυσβάσταχτες και ιδιαίτερα για τους αγρότες, που δεν έχουν πληρωθεί από τους εμπόρους, δεν τους έχει καταβληθεί ολόκληρη η ενιαία ενίσχυση, η εξισωτική αποζημίωση και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειές τους, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα, παράταση καταβολής των εισφορών αυτών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Είναι σίγουρο ότι και εσείς κατανοείτε την αναγκαιότητα αυτή και είστε διατεθειμένος να πράξετε ότι είναι αναγκαίο προς όφελος του αγροτικού κόσμου, αλλά και του ασφαλιστικού του φορέα.

Γνωρίζω ότι καλείστε να φέρετε εις πέρας ένα δύσκολο έργο γι’ αυτό και είμαι στη διάθεσή σας για ότι κρίνετε σκόπιμο.»