Ο Πρόεδρος γνώριζε τον Ποιητή…
ΣΠΑΡΤΗ. Ευτυχώς που υπάρχουν οι θρυαλλίδες αυθεντικής και πραγματικής επικοινωνίας των πολιτικών με τους τόπους και τις κοινωνίες.
Κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στη Σπάρτη και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης της Άλωσης της Πόλης, σημειώνουμε μια ιδιαίτερη στιγμή που για όσους μετρούν την αξία με την ποιότητα, έχει βαρύτητα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την επιθυμία να προσεγγίσει το Αρχείο του Ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, κι ενώ βρισκόταν το ισόγειο της Βιβλιοθήκης Σπάρτης για την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της πόλης, έδωσε την ευκαιρία τόσο στους υπεύθυνους του Δήμου όσο και του Αρχείου, να διαπιστώσουν ότι ο κ. Παυλόπουλος όχι μόνον αγαπά την ποίηση αλλά γνωρίζει και τον ποιητή Βρεττάκο. Μάλιστα οι γνώσεις που μέσα στα λίγα λεπτά δεν μπόρεσε να αποκρύψει καταμαρτυρούν ότι ο κ Πρόεδρος έχει μελετήσει Βρεττάκο και γνωρίζει σημαντικές και ουσιώδεις πτυχές του έργου του. Άνθρωπος με πνευματικές αναζητήσεις και ανάστημα πέραν του πολιτικού έχει την ευκαιρία και ικανότητα να θεωρεί τα πράγματα με γνώση πνευματικού φύλακα.
Στη θέα τόσο του Αρχείου όσο και των Τμημάτων της Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Γωνιάς ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την ευαρέσκειά του και τον ειλικρινή έπαινό του προς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του έργου και της αποστολής της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου.
Ο Πρόεδρος γνώριζε τον Ποιητή...