ΜΕΣΣΗΝΗ. Στο Διεθνές Συμπόσιο «Myth and Culture Meeting Point - Messini, Δημοκρατία-Ελληνισμός - Βιώσιμη Ανάπτυξη» στη Μεσσήνη παρευρέθηκε και πραγματοποίησε ομιλία ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό και πολιτισμικό γεγονός το οποίο συνδιοργάνωσαν το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, η ΚΕΑΔΗΜ του Δήμου Μεσσήνης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς κι άλλοι φορείς.

Στη διάρκεια του Συμποσίου υπήρξαν εκτενείς συζητήσεις και ανταλλαγές ιδεών κι απόψεων για τη βιώσιμη πορεία της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιφέρειας της Πελοποννήσου. Μεταξύ των επιστημονικών εργασιών του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης.

Τις εργασίες του Συμποσίου άνοιξαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Τσώνης και η Πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ κ. Γωγώ Παναγοπούλου, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας Πελοποννήσου, Απόδημοι Μεσσήνιοι κι ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρη Πλευράκη κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης δράσεων για την αξιοποίηση των απόδημων Ελλήνων μετά τις εθνικές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Για τον κ. Γρυπιώτη το Συμπόσιο αποτέλεσε μία εποικοδομητική συνάντηση για όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και μια καλή αφορμή για να συμφωνήσουν στη χάραξη κοινής πολιτικής και στην υιοθέτηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα προβάλει και θα αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.