Στη Λακωνία η επιθεώρηση «Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα»
Η Λακωνία θα είναι ένας από τους επόμενους σταθμούς της επιθεώρησης των Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη «Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα». Η επιθεώρηση θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 9:30 στον προαύλιο χώρο του Σχολείου Μολάων, ενώ δύο ημέρες αργότερα, το Σάββατο 30 Ιουλίου, η παράσταση θα επαναληφθεί στον προαύλιο χώρο του Σχολείου Νεαπόλης Βοιών με ώρα έναρξης 9:30.
Ένας μεγάλος θίασος πρωταγωνιστών με επικεφαλής τους Στάθη Ψάλτη, Σόφη Ζανίνου, Κώστα Ευρυπιώτη, Μιχάλη Μόσιο, Γιώργο Παπαζήση, Βασίλη Κούκουρα, Γιάννη Παπαθανάση, Χριστίνα Ψάλτη, Βασίλη Ζωνόρο, Ντίνο Σπυρόπουλο, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Τίσσα Βασιλάκη ενώνει τις δυνάμεις του και περιοδεύει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου για να χαρίσει γέλιο και σάτιρα.
Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Τόλης Κετσελίδης, τα σκηνικά-κουστούμια είναι της Μύριαμ Βίντια και οι χορογραφίες της Δώρας Σωτήρχου.
Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο Στάθης ψάλτης ως Πειναλόγκας τα ψέλνει σε όλους τους πολιτικούς όπως μόνο αυτός ξέρει. Ο Μιχάλης Μόσιος ως Ταμτάκος μπαίνει σε ελληνικό νοσοκομείο και περιγράφει το αλαλούμ που επικρατεί. Ο Γιώργος Παπαζήσης γίνεται κουμπάρος σε έναν αιωνόβιο φίλο του που παντρεύεται πιτσιρίκα, ενώ ο Κώστας Ευρυπιώτης εξασκεί το μοναδικό επάγγελμα που έχει άνθηση στη Ελλάδα. Γιαουρτάς.
Ο Βασίλης Κούκουρας μπερδεμένος με τις αποδείξεις και την Εφορία βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ο Γιάννης Παπαθανάσης προσπαθεί με δυσκολία να τα βγάλει πέρα. Όχι γι’ αυτόν για τη φουκαριάρα τη μάνα του.
Η Χριστίνα Ψάλτη είναι ένα κοριτσάκι που με αυτά που βλέπει γύρω της δεν θέλει να μεγαλώσει. Ο Βασίλης Ζωνόρος προσπαθεί να αποδείξει ότι έτσι είναι αν έτσι νομίζουμε. Ο Ντίνος Σπυρόπουλος ως γιατρός Φρικιώρης έχει λύσεις για όλα, ενώ η Σόφη Ζανίνου θα δώσει άλλη μια φορά κέφι με το τραγούδι της.
Στην παράσταση παίζουν ακόμα η Αλεξάνδρα Καρακατσάνη και η Τίσσα Βασιλάκη.