Η αρχαιότερη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Σπάρτης
ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 η Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη τελέσθηκε το πρωί, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, η αρχαιότερη Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα από τον Άγιο Ιάκωβο, η οποία τελείται με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Με την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Ευστάθιος μίλησε για τη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία συνδέει τους σημερινούς με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις έως ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη της συμμετοχής των Χριστιανών στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων. Νωρίτερα, το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος, π. Σεραφείμ Κοσμάς.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με ιδιαίτερη ευλάβεια και με τη συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Περγαντή και των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης.