ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου, με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, ανακοινώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει από κοινού με συλλόγους από την Κρήτη, την Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και την νησιωτική Ελλάδα στο μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου. Καλεί δε τα μέλη της και τους αγρότες που θέλουν να συμπορευτούν με τον αγώνα της να συμμετάσχουν ενεργά στο συλλαλητήριο με στόχο να εμποδίσουν τα σκληρά μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά τις προειδοποιητικές Πανελλαδικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και αφού ακούσαμε τον κ. Αποστόλου να προσπαθεί να παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία με μονομερή ερμηνεία και βλέποντας την ενορχηστρωμένη επίθεση των τελευταίων ημερών μέσω των ΜΜΕ , εναντίον των αγροτών αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι που κρίνουν το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα έχουν σχέση με την πραγματικότητα .Με τεχνάσματα αντί επιχειρημάτων, με στατιστικά τρικ και μέσους φορολογικούς όρους, αδιαφορώντας για την φτώχια και την εξαθλίωση που βρίσκεται μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος, προσπαθούν ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στους μαχόμενους αγρότες.

Αντί μέσα από τα στατιστικά στοιχεία να δουν την κάκιστη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελληνική Γεωργία, αντί να αντλήσουν συμπεράσματα από τα 6.5 δις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, σε μια χώρα καθαρά γεωργική, αντί να επεξεργαστούν λύσεις για το πως θα γίνουμε αυτάρκεις και ανταγωνιστικοί μειώνοντας αντίστοιχα το κόστος παραγωγής, στην παγκόσμια αγορά, σπιλώνουν την μόνη παραγωγική τάξη της χώρας.

Λυπούμαστε ειλικρινά και δυναμώνουμε τους Αγώνες μας !!! Από την πλευράς μας ενημερώνουμε συνεχώς τους αρμοδίους , τους συναδέλφους αγρότες αλλά και τον απλό κόσμο για τα αιτήματά μας τα οποία συνοψίζονται σε μια φράση «ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ». Αναρωτηθείτε αν δεν υπήρχαν αγρότες, αν δεν παρήγαγε τίποτα η Ελλάδα και ήταν όλα εισαγόμενα τι θα σήμαινε αυτό για την οικονομία μας την υγεία μας και τον κοινωνικό ιστό. Θέλουμε ακόμη περισσότερη ανεργία; περισσότερη φτωχοποίηση; Αν όχι συνταχθείτε με το μέρος μας, ενημερωθείτε και καταλάβετε ότι σαν παραγωγική τάξη δεν ζητάμε να μην φορολογούμαστε. Πλέον η μοναδική διέξοδος μας είναι ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις».