Ανακοίνωση αποκατάστασης σε σχέση με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, που ο αγροτικός κόσμος της Λακωνίας βέβαια γνωρίζει, κοινοποιούμε τα επίσημα στοιχεία για τις πληρωμές που έγιναν στον Νομό μας από τις αρχές του έτους.

Συγκεκριμένα, οι πληρωμές για τον ν. Λακωνίας που έχουν γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ από 1/1/2015 έως 6/11/2015 ανέρχονται συνολικά σε 7.949.362,67 ευρώ. Συγκεκριμένα, για το ταμείο ΕΓΤΑΑ αντιστοιχούν τα 2.300.628,53 και για το ταμείο ΕΓΤΕ τα υπόλοιπα 5.648.734,14.

Ακόμα, γνωρίζουμε στους Λάκωνες αγρότες πως έχουν γίνει πληρωμές σε επιδοτήσεις και αποζημιώσεις που εκκρεμούσαν ήδη από το 2010, ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα ακολουθήσουν επιπλέον καταβολές από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τέλος, η καθυστέρηση που παρουσιάζεται στη καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης οφείλεται κυρίως στο ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και θα καταβληθεί τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη το 90% . Συνεπώς, καταβάλλεται λίγο αργότερα η προκαταβολή αλλά αρκετά νωρίτερα η εξόφληση της. Αξίζει να σημειωθεί πως την αντίστοιχη πρώτη χρονιά εφαρμογής νέας ΚΑΠ, το 2006, οι επιδοτήσεις είχαν καταβληθεί τον Γενάρη του 2007.

Οι δύσκολες στιγμές που πράγματι περνά ο κόσμος της αγροτιάς, έγιναν δυστυχώς για άλλη μια φορά, αντικείμενο για ευκαιριακή πολιτική. Η εικόνα διάλυσης που θέλει η αντιπολίτευση να παρουσιάσει, εκμεταλλευόμενη την αγωνία των αγροτών και των κτηνοτρόφων, όσον αφορά στις πιστώσεις που καταβάλλονται, ακυρώνεται από την πραγματικότητα και τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων φορέων».