ΣΠΑΡΤΗ. Με προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά τίμησε η ενορία του Τσεραμιού τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, την παραμονή της εορτής του, την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015.

Οι ενορίτες του Τσεραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση, αναχώρησαν νωρίς το μεσημέρι για την όμορφη Συκιά για να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου που βρίσκονται εκεί αλλά και για να παρακολουθήσουν με κάθε ευλάβεια και κατάνυξη τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα στο ιστορικό αυτό και Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στον εσπερινό συμμετείχαν αρκετοί ιερείς της ευρύτερης περιοχής των Μολάων, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο εφημέριος του Τσεραμιού έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον εφημέριο Συκέας πρωτ. Σταύρο Βαρρά, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη για την πρωτοβουλία του να βρεθεί εκείνη την ημέρα μαζί με τους ενορίτες του στην πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου.

Είθε και αυτός ο σύγχρονος Άγιος του αιώνα μας, ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός, να είναι προστάτης και βοηθός τόσο του πατρός Σταύρου που διακονεί με πολύ αγάπη, χρόνια τώρα το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στη Συκιά, όσο και όλων όσοι βρέθηκαν κατά την εορτή του εκεί, τιμώντας τη μνήμη του.

Φωτογραφίες Γ.Π.Λ