ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας κ. Προκοβάκης, παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες συνέντευξη στον Ηλία Μπόνο. Αποκλειστικά στην κάμερα του notospress, απάντησε σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προϊόντων της Λακωνικής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, το άμεσο μέλλον της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας στο νομό αλλά και τα νέα μέτρα και την εκτίμηση του αρμόδιου υπουργού πως το νέο νομοσχέδιο θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή των αγροτών.

Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του κ. Προκοβάκη έχουν ως εξής:

Πλεονεκτήματα γεωργίας και κτηνοτροφίας Λακωνίας
Έχουμε ένα ευλογημένο τόπο. Ο ήλιος και η μορφολογία του υπεδάφους καθιστούν τα αγροτικά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα αδιαμφισβήτητα εξαιρετικής ποιότητας.

Μειονεκτήματα αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής Λακωνίας
Βασικό μειονέκτημα η παθογένεια των κτηνοτρόφων κατά κύριο λόγο αλλά και των αγροτών ως προς τη μη συνένωση δυνάμεων. Κοιτάξτε τι έχει πετύχει η συνένωση στο Βόλο!

Άμεσο μέλλον στο νομό
Οι συνθήκες δείχνουν ότι θα είναι καλό αφού η ζήτηση αυξάνεται λόγω διατροφής (πάντα υπάρχει έλλειμμα) αλλά βασική προϋπόθεση αποτελεί η συνένωση δυνάμεων και όχι η διάσπαση.

Απάντηση στον Υπουργό Ανάπτυξης για τα μέτρα που στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής των αγροτών
Η φοροδιαφυγή των αγροτών αναλογικά είναι ίδια με όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις. Ο καινούριος νόμος είναι καταστροφικός και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή. Όλοι οι νόμοι έχουν παράθυρα για να ευνοούν τη φοροδιαφυγή αλλά τώρα φαίνεται ότι οι τάξεις που καπηλεύονται τον κόπο του αγρότη δεν πολεμούνται. Θα δημιουργηθεί μαύρη διακίνηση (θα χαθούν λεφτά) και φοροδιαφυγή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Προκοβάκη στο video