ΣΠΑΡΤΗ. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του και σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Νοτιοανατολικής Λακωνίας, ορεινή πεζοπορική εξόρμηση στα μονοπάτια της Νεάπολης, την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, στη διαδρομή Φαρακλό - Παραδείσι (Αγ. Αικατερίνη) – Κρανί - Δάσος Αριάς - Άγιος Νικόλαος.

Σκοπός της εξόρμησης είναι η επί τόπου παρατήρηση των επιπτώσεων των πρόσφατων πυρκαγιών και η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόσθετο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φανταστική θέα –καθώς πρόκειται για κορυφογραμμή- σε Ελαφόνησο και Νεάπολη και το πέρασμα από το αρχέγονο δάσος αριάς, φυσικό τοπίο το οποίο εξετάζεται να μπει στα διεθνή μνημεία παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.

Βαθμός δυσκολίας : Β, Β+ (Μέτρια).
Διάρκεια πορείας : περίπου 4.30 ώρες.

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής με λεωφορείο από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Σκάλα – Μολάους – Φαρακλό, απ’ όπου και η έναρξη της πορείας. Η επιστροφή στη Σπάρτη προβλέπεται ως τις 7.30 το βράδυ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης Ντίνα Τυροβολά, 6977285633 (για τα μέλη του ΕΟΣ Σπάρτης) και Χρήστο Παναγιωτόπουλο, 6973331520 (για τα μέλη του ΕΟΣ ΝΑ Λακωνίας), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 24/11.