ΣΠΑΡΤΗ. Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, μεγάλη συμμετοχή και εκκλησιαστική κατάνυξη η Σπάρτη γιόρτασε και φέτος χθες Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, τη μνήμη του Πολιούχου της Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε».

Την κυριώνυμη ημέρα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέσθηκαν αρχικά ο Όρθρος, η αμφιοφορία, η αρτοκλασία και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, τον οποίο συνεπικούρησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γρεβενών κ. Δαυίδ και ο Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος διαμέσου των κεντρικών οδών της Σπάρτης συνοδεία πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ευχαρίστησε εγκάρδια όλους όσοι παρέστησαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της θρησκευτικής εκδήλωσης. Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη εξέφρασε προς τους Αγίους Αρχιερείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, τους εφημέριους και τους λοιπούς διακονούντες του Ιερού Ναού, τον ευαγή Κλήρο, τις Αρχές, τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες, τους ευσεβείς πιστούς, το Στρατό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τους διάφορους πολιτιστικούς φορείς της πόλης (Φιλαρμονική Δ. Σπάρτης, Λύκειο Ελληνίδων, Σώμα Ελλήνων Οδηγών, κ.α) τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων της πόλης, καθώς και τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών σχολών. Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε προς τον διευθυντή και τους τεχνικούς του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναμετάδοση τόσο του Εσπερινού όσο και της Θ. Λειτουργίας, καθώς και προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της θρησκευτικής πανήγυρης.

Από τους εκπροσώπους των αρχών και φορέων παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές κ.κ Δαβάκης, και Γρηγοράκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Δ. Καλαμάτας κ. Νίκας, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Σκορδάς, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Γιόβας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τουφεξής, περιφερειακοί, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.