ΣΠΑΡΤΗ. Ο Μουσικός και πολιτιστικός σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής - Η Ταϋγέτη» πραγματοποίησε δεύτερη πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων δράσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Σπάρτης την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Ήταν μια καλοστημένη εκδήλωση με συγκινησιακή φόρτιση λόγω του απολογισμού των πεπραγμένων της 20ετούς συνεχούς δράσης του συλλόγου.

Από τον πρόεδρο κ. Κων. Κοτσώνη απευθύνθηκαν ευχαριστίες προς όλους τους συμπαραστάτες του συλλόγου και περιγράφησαν εν γένει οι δραστηριότητες του συλλόγου. Κατόπιν, από τους κ.κ. Έλενα Μιχαλακάκου, Μαρία Γάββαρη και Δημήτριο Βλαχόχρηστα αναφέρθηκαν λεπτομερώς οι Δραστηριότητες των τριών τμημάτων της «Ταϋγέτης»: της παιδικής χορωδίας, του τμήματος ιστορίας και μορφολογίας της μουσικής και της τετράφωνης μικτής χορωδίας με την επωνυμία «Μιχ. Μαχαίρας». Παράλληλα, σε ειδική οθόνη προβάλλονταν φωτογραφίες των περιγραφόμενων δράσεων.

Το πολυπληθές κοινό της αίθουσας παρακολουθούσε και αναπολούσε τις στιγμές ψυχαγωγίας και μουσικής απόλαυσης από τις χορωδίες του συλλόγου, που σφράγισαν την πολιτιστική ζωή της πόλης της Σπάρτης.

Τις παρουσιάσεις ακολούθησε απονομή τιμητικών αναμνηστικών στους διατελέσαντες προέδρους κατά χρονολογική σειρά θητείας: στον εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Γιάτρα, στον καλλιτέχνη κ. Νίκο Ψυχογιό, στην κόρη του αείμνηστου Νίκου Κουμουτσίδη (Μαρία Κουμουτσίδη-Βαρβιτσιώτη) και, τέλος, στο νυν πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικό κ. Κων. Κοτσώνη.

Την εκδήλωση έκλεισε η τετράφωνη μικτή χορωδία «Μιχ. Μαχαίρας» υπό την διεύθυνση της κ. Φωτεινής Δημάκου – Σακκέτα με συνοδεία στο πιάνο από την κ. Βαλέρια Ντον.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος κ. Κοτσώνης, το Δ.Σ. και οι χορωδοί συγκίνησαν ιδιαίτερα όταν με θερμά λόγια και ένα αναμνηστικό δώρο από το Μουσείο Μπενάκη, τίμησαν την δασκάλα τους και την ψυχή της «Ταϋγέτης» κ. Φωτεινή Δημάκου-Σακκέτατα

Η κ. Σακκέτα ανέβηκε στο βήμα και εμφανέστατα συγκινημένη ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κκ Ευστάθιο, τις Αρχές της πόλεως και του Νομού τωρινών και παρελθόντων ετών, τα
Μ.Μ.Ε., τον πρόεδρο, το Δ.Σ. και τους χορωδούς του συλλόγου, τους Χορηγούς, τα μέλη και φίλους του συλλόγου και κυρίως το κοινό της Σπάρτης που ακολουθεί τις εκδηλώσεις και στηρίζει τις προσπάθειες της «Ταϋγέτης».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν θερμότατο χαιρετισμό ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, η Αντ/ρχης Ντία Τζανετέα καθώς και οι κύριοι Β. Σκουρμπέλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου και Θ. Τσαγκαρούλης ως εκπρόσωπος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. Οι τελευταίοι μάλιστα προσέφεραν τα τιμητικά αναμνηστικά στους διατελέσαντες προέδρους.

Για την «Ταϋγέτη» ένας κύκλος 20ετούς πετυχημένης δράσης έκλεισε και ένας νέος κύκλος αρχίζει με νέες ιδέες για δράση και προσφορά.