ΣΠΑΡΤΗ. Η μαντινάδα λέει ο Νίκος Καζαντζάκης είναι μια κραυγή που αφήνει μια ψυχή αρρενωπή αλλά εξαιρετικά ευαίσθητη : Η κρητική ψυχή.

«Γράφω μαντινάδες , στίχους και τραγούδια για να βρίσκουν φωλιά οι σκέψεις μου» σημειώνει ο Γιάννης Μεγαλακάκης ο οποίος παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο του με μαντινάδες με τίτλο «Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ’ όνομά σου».
Διαβάζοντας το βιβλίο θα αφεθείς στα αυθεντικά αισθήματα και θα γίνει η αγαπημένη σου συντροφιά.

Η μαντινάδα γεννάται για να εκφράσει την υπερβολή σε όλα , για να νιώσεις την απλότητα αλλά και το μεγαλείο της ζωής.
Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε την πορεία της ζωής μας αλλά μόνο οι πέντε αισθήσεις μας οι οποίες οδηγούν τον Γιάννη Μεγαλακάκη να γράφει με έναν μοναδικό τρόπο.

Η εικονογράφηση του βιβλίου, αλλά και η όλη έκδοση, χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου αισθητική, η οποία καθιστά το έργο ιδιαίτερα ελκυστικό.
Στη Σπάρτη η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου ώρα 6 μ.μ. στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού από τον Σύλλογο Λακώνων Δημιουργών. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν ο Δρ Κοινωνικής Λαογραφίας και Σχολικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σαϊτάκης και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπόνος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Βλαχάκος και τα μέλη καλούν όλους τους φίλους του Συλλόγου, τους Κρητικούς αλλά και τους λάτρεις της Κρητικής παράδοσης να παρευρεθούν. Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη βοήθεια του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Κώστα Κοτσώνη.