ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης εξέδωσαν νέο δελτίο τύπου με αφορμή την παρουσίαση του Πίνακα Δαπανών του προϋπολογισμού για το 2016.

Στον εν λόγω Πίνακα λοιπόν σημειώνεται:
-Οι φορολογικές δαπάνες έως τις 30/9/2015 έχουν φορολογικό συντελεστή 13%
-Σημειώνεται αναμενόμενη αύξηση εσόδων από αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες και αύξηση συντελεστών του φόρου εισοδήματος στους αγρότες, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αγροτικών συλλόγων.

Στη Βουλή άλλωστε, συμπληρώνουν, ψηφίστηκε αύξηση εσόδων κατά 32 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση της φορολογίας των αγροτών.

Όλα τα παραπάνω για τους αγρότες συνηγορούν στο γεγονός ότι πλέον η αύξηση του συντελεστή από 13% σε 20% και της προκαταβολής φόρου από 55% σε 75% είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο.

«Αγρότης δεν σημαίνει ούτε χαζός ούτε αμόρφωτος. Βέβαια δεν σημαίνει και οικονομολόγος. Μπορεί και να έχουμε παρερμηνεύσει όλα αυτά και η ζωή να μην έχει εκπλήξεις, οι κυβερνήσεις να μην φέρνουν αναδρομικούς φόρους, το φορολογικό να μην αλλάζει κατ εντολή όπως βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Ποιός ξέρει;» καταλήγει δεικτικά η ανακοίνωση.