Από 4 έως 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 16ο πολιτιστικό τριήμερο στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Ευρώτα. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην πολύτεκνη οικογένεια.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 20:30 θα γίνει η έναρξη του πολιτιστικού τριήμερου με ομιλίες διαφόρων εκπροσώπων με θέμα την πολύτεκνη οικογένεια, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα Αγίου Δημητρίου και Σκάλας και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα από τις γυναίκες του χωριού.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 21:30 θα λάβει χώρα αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο, ενώ στις 22:00 θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση “Ένας βλάκας και μισός" του Δημήτρη Ψαθά από την θεατρική ομάδα του χωριού.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου στος 10:00 το πρωί θα διεξάχθουν αθλοπαιδειές στην πλατεία του χωριού, ενώ στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν αλογοδρομίες. Το πολιτιστικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί στις 21:00 με λαϊκό γλέντι με τους Σταύρο Ζούμπα, Μαρία Ρούσου, Γιώτα Δήμα.

Επίσης, κατά την διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίου και χειροποίητων αντικειμένων από τους νέους του χωριού.