ΣΚΑΛΑ. Στις 17 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο στη Σκάλα πλήθος αγροτών αλλά και άλλων παραγωγικών τάξεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα. Στην συνάντηση μετείχε και ο Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ενημερώθηκαν για το ασφαλιστικό, το φορολογικό αλλά και την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου Πανελλαδικά. Μάλιστα, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι οι αγρότες των Δήμων Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ξεκινώντας από παρατάξεις των τρακτέρ και ενημέρωση των πολιτών και συνεχίζοντας με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη αρχικά και στην Αθήνα στη συνέχεια. Στη σχετικά ανακοίνωσή του πάντως κάνουν λόγο για «αγώνα διαρκείας».

Αποφασίστηκε επιπλεόν ότι αύριο Τρίτη 19/1, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης μαζί με μέλη της Πρωτοβουλίας Αγροτών, θα συμμετέχει σε συνάντηση με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εργασίας κ. Πετρόπουλο. Στο ανακοινωθέν τους σημειώνεται πως πηγαίνουν στη συνάντηση «με μικρές προσδοκίες» και ως εκτούτου περισσότερο για να καταστήσουν σαφές ότι δεν πρόκειται «να δεχθούμε την αφάνισή του κλάδου μας» και ότι αν δεν διαφοροποιηθούν τα νομοσχέδια που αφορούν στο ασφαλιστικό, το φορολογικό αλλά και τον ΕΛΓΑ «θα μας βρουν πλέον πολύ δυναμικά μπροστά τους».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ευρώτα και Αν. Μάνης καλούν τους Λάκωνες αγρότες σε συστράτευση: «Λάκωνες αγρότες τα ψέματα τελείωσαν!!! Είναι πλέον φανερό ότι η χώρα μας είναι σε κατοχή και δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Είναι απλά τα πράγματα. Αν δεν αγωνιστούμε θα εξαφανιστούμε. Αν όμως αγωνιστούμε έχουμε ελπίδες να καταφέρουμε να μείνουμε στη γη μας και να συνεισφέρουμε πραγματικά στην οικονομία της χώρας μας. Τουλάχιστον ας πέσουμε μαχόμενοι και όχι «καναπεδόμενοι».