ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Σπάρτη στις 11.00.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί «όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λακωνίας να φωνάξουμε ένα ηχηρό «ΌΧΙ» στο Τερατούργημα του Ασφαλιστικού που φέρνει για ψήφιση η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό είναι «αιτία πολέμου» για την μικρομεσαία αγροτιά».

Ο Σύλλογος καλεί τους αγρότες να μην ανεχτούν και να μην συναινέσουν. Αντίθετα να αγωνιστούν «ενάντια στην ΕΕ την ΚΑΠ, τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αγρότες διεκδικούν:

«-Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο

-Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αύξηση των συντάξεων επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας.

-Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000? προσαυξημένο με 5.000? για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40000?.

-Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους».

«Όλοι στον αγώνα ! Όλοι στα μπλόκα !», καταλήγει η ανακοίνωση.