ΛΑΚΩΝΙΑ. Συννεφιά αλλά όχι κρύο, ήπιοι άνεμοι, πού και πού καμιά ψιχάλα και πολλή υγρασία. Αυτά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για τη Λακωνική επικράτεια το Σαββατοκύριακο 13-14/2 σε συνδυασμό με υψηλή συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης.

Ενδεικτικά ο καιρός σε κάποιες περιοχές της Λακωνίας σήμερα και αύριο θα έχει ως εξής:

Αρεόπολη: Καλές θερμοκρασίες που κυμαίνονται σήμερα και αύριο μεταξύ 14-17ο C και ασθενείς βροχοπτώσεις. Συγκέντρωση υγρασίας που αγγίζει το 99% και ήπιοι άνεμοι της τάξεως των 4 μποφόρ.

Γεράκι: Αραιή συννεφιά με ήπιους ανέμους έως 4 μποφόρ και 100% υγρασία τα βασικά συστατικά του καιρού για σήμερα στην περιοχή. Θερμοκρασία 9- 16ο C.
Αύριο περιμένουμε ασθενείς βροχοπτώσεις, αντίστοιχη θερμοκρασία και ένταση ανέμων ενώ εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό της υγρασίας.

Γύθειο: 13-17ο C έχει σήμερα το Γύθειο ενώ και αύριο αναμένονται οι ίδιες θερμοκρασίες. Αραιή συννεφιά σήμερα ακόμη λιγότερο πυκνή αύριο με ανέμους που δεν θα ξεπερνούν το διήμερο τα 3 μποφόρ. Και εδώ πάντως η υγρασία ξεπερνά το 80%.

Κροκεές: Αραιή συννεφιά και αυξημένη υγρασία προβλέπεται για σήμερα με τη θερμοκρασία να κινείται μεταξύ 11-15ο C. Από τη νύχτα βέβαια τα σύννεφα πυκνώνουν, με μικρή πιθανότητα βροχής μάλιστα απόψε και αύριο το πρωί. Η θερμοκρασία ελαφρώς αυξημένη στους 9-17ο C ενώ οι άνεμοι, σχεδόν ανύπαρκτοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ.

Μολάοι: 13-18ο C προβλέπονται εδώ για το διήμερο με πολύ σημαντικό ποσοστό υγρασίας, πολύ ήπιους ανέμους και ασθενείς βροχοπτώσεις τουλάχιστον ως αύριο βράδυ.

Μονεμβασιά: Υψηλή θερμοκρασία (14-17ο C), συννεφιά και πολύ υγρασία προβλέπονται σήμερα για τη Μονεμβασιά παρά το γεγονός ότι εδώ οι άνεμοι πνέουν λίγο πιο δυνατά (3-6 μποφόρ).
Και για αύριο πάντως προβλέπεται αντίστοιχο σκηνικό του καιρού.

Νεάπολη: Πολύ σημαντικό ποσοστό υγρασίας, αραιή και πυκνότερη συννεφιά και 17ο C προβλέπεται για τη Νεάπολη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σκάλα: Με θερμοκρασία στους 12-19ο C, ήπιους ανέμους και πολύ αυξημένη υγρασία θα κυλήσει το διήμερο και για τη Σκάλα. Μικρή πιθανότητα βροχής δίνεται μόνον για τη νύχτα.

Σπάρτη: Αραιή συννεφιά με μικρή πιθανότητα βροχής για τη νύχτα προβλέπεται για τη Σπάρτη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 10-17ο C σήμερα και αύριο και την υγρασία να αγγίζει το 100%.