ΜΥΣΤΡΑΣ. Παραδοσιακούς χορούς διοργάνωσε το Σάββατο 26 Μαρτίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυστρά σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης στην κεντρική πλατεία της ιστορικής έδρας του Δ Σπάρτης στο Μυστρά.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Μαρτίου αλλά λόγω της έντονης βροχόπτωσης αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε το Σάββατο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Μυστρά της Σκούρας της Σελλασίας δίνοντας έτσι με τις πανέμορφες παραδοσιακές φορεσιές τους ένα ξεχωριστό χρώμα στην πλακόστρωτη πλατεία με τον πανύψηλο πλάτανο να δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας!

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά κ. Χρήστος Μπουγάδης ενώ η φιλόλογος και διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης κ. Μεταξία Παπαποστόλου μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την 28η Μαρτίου 1821 στο Μυστρά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Αργειτάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος κόσμου αλλά και πολλοί τουρίστες που έκαναν μια στάση πριν επισκεφθούν το κάστρο του ιστορικού Μυστρά στάθηκαν να θαυμάσουν αλλά και να φωτογραφίσουν την όμορφη εκδήλωση!