Αναγνωρίζοντας την κοινή προσπάθεια των κοινωνιών των Θερπανών αλλά και την πολύ καλή διοργάνωση του 2015 ο Δήμος Σπάρτης για του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού στηρίζει μια διοργάνωση που φαίνεται να γίνεται θεσμός, τα «Θεράπνεια», ένα φεστιβάλ Παράδοσης.

ΣΠΑΡΤΗ. Γενναία στήριξη προσέφερε ο Δήμος Σπάρτης στον εκκολαπτόμενο θεσμό «Θεράπνεια». Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού επιχορηγεί τους 4 χορευτικούς Συλλόγους με 2.500€ και επιπλέον την ηχητική κάλυψη του Φεστιβάλ 2016.

Συγκεκριμένα ο Δήμος αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των Χορευτικών Συλλόγων του Πάρνωνα, τις υπερβάσεις που κάνουν αλλά και την καλή διοργάνωση του 2015 επιχορηγεί τους διοργανωτές για την ενοικίαση των στολών με 1000€, για την παραδοσιακή ορχήστρα με 1500€ και καλύπτει και την ηχητική στήριξη του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στο Συμβούλιο του Ν.Π. Πολιτισμού στο εξής δεν θα καλύπτονται δαπάνες που έχουν να κάνουν με την βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση των εκδηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι στα Θεράπνεια συμμετέχουν Σύλλογοι απο Κεφαλά, Σκούρα, Γκοριτσά και Αγίους Αναργύρους καλύπτοντας έτσι όλη την Δημοτική Ενότητα Θεραπνών. Ο άνθρωπος – χοροδιδάσκαλος που έχει καταφέρει να ενώσει, να διδάξει και να συντονίσει του 60 και πλέον χορευτές και χορεύτριες είναι ο καθηγητής φυσικής Αγωγής Κώστας Κοτσώνης.
Τα «Θεράπνεια» 2016 θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο.