ΛΑΚΩΝΙΑ. Χθες Τρίτη 26 Απριλίου, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ.κ. Αραχωβίτη, Δαβάκη και Γρηγοράκο, την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα και εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα, εξαγωγικών φορέων και του ΑΣΕ Σκάλας, πραγματοποίησαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Δημήτρη Μάρδα.

Το πλαίσιο της συζήτησης που είχε τεθεί εκ μέρους του αγροτικού κόσμου αφορούσε, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται των εξαγωγών εσπεριδοειδών, του εμπάργκο και του ανοίγματος νέων αγορών για τα εσπεριδοειδή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε από την ίδια αντιπροσωπεία συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό κ Ευάγγελο Αποστόλου και με τον αναπληρωτή υπουργό κ . Μάρκο Μπόλαρη. Εκεί, συζητήθηκε το πρόβλημα της μεγάλης αδιάθετης ποσότητας μανταρινιών Ορτανίκ καθώς και πορτοκαλιών ποικιλίας Ναβαλίνα, Μέρλιν και το σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουν αδιάθετα τα πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια αφού μέχρι τώρα η εμπορία τους είναι απογοητευτική. Επιπλέον, αναλύθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο υπαγωγής των πορτοκαλιών Βαλέντσια στο σύστημα de minimis.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα σημειώνει πως οι εντυπώσεις που αποκόμισε η αντιπροσωπεία από τις δυο αυτές συναντήσεις «αφήνουν κάποιες μικρές ελπίδες για την ενδεχόμενη οικονομική στήριξη των παραγωγών».