ΚΑΡΑΒΑΣ. Τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις (Μάη-Νικόλα) τίμησε και φέτος η Ενορία του Καραβά στο ομώνυμο ξωκλήσι του οικισμού την Κυριακή 15 Μαΐου 2016. Παράλληλα, εορτάστηκε και η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μύρων Λυκίας.

Αρκετοί ενορίτες καθώς επίσης και πιστοί από γειτονικές περιοχές έδωσαν το «παρών» στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε μετά αρτοκλασίας. Ως είθισται να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, μέρος της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του ναού. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε Άρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου κι όλων των κατοίκων του χωριού!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Ενορίας. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πατροπαράδοτο μικρό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά με κρασί, αναψυκτικά και σουβλάκια. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του ναού του Μάη-Νικόλα, σε ένα ιδιαιτέρως όμορφο ανοιξιάτικο τοπίο.

Σημειώνεται πως η Εκκλησία του Καραβά τιμά τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στις 9 Μαΐου.

Πηγή-Φωτογραφίες: e-karavas.gr