ΝΕΑΠΟΛΗ. Στον όρμο Βοιών στη Νεάπολη Λακωνίας βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου, εν μέσω κορυαζιέρας, το «Sea Cloud», ένα ιστιοφόρο με μεγάλη ιστορία…

Το ιστορικό αυτό σκαρί ναυπηγήθηκε το 1931 κατά παραγγελία ενός Αμερικανού… golden boy της Wall Street της εποχής. Στους χώρους του φιλοξενήθηκαν έκτοτε πολιτικοί, μεγιστάνες, χολιγουντιανοί αστέρες, γαλαζοαίματοι, ενώ έχει υπάρξει και προεδρικό γιότ, σχολείο ωκεανολογίας αλλά και πολεμικό σκάφος! Μάλιστα στην περιοχή της τιμονιέρας υπάρχουν πέντε ορειχάλκινα διακριτικά που συμβολίζουν τη στρατιωτική θητεία του στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το… «θαλάσσιο σύννεφο» ήταν το πρώτο -μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο- πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που έπλεε με μικτό φυλετικό πλήρωμα. Σήμερα μετασκευασμένο, αποτελεί ένα πολυτελέστατο ιστιοφόρο που πραγματοποιεί κρουαζιέρες για λίγους και επισκέπτεται συχνά τις θάλασσες της Ελλάδας. Με μαρμάρινα τζάκια, παγκάκια από ξύλο τικ, χρυσές βρύσες, διακοσμημένο με επιλεγμένες αντίκες και καμπίνες που παραπέμπουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα όμως είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και κάνει την κρουαζιέρα μια αξέχαστη εμπειρία κάτω από τα λευκά του πανιά!

Το Sea Cloud έχει μήκος 109 μέτρα πλάτος σχεδόν 15 μέτρα και ύψος κεντρικού καταρτιού περισσότερα από 54 μέτρα.

Δείτε εδώ ένα μοναδικό βίντεο το εσωτερικό του Sea Cloud!

Φωτό από τον Όρμο της Νεάπολης: Δέσποινα Βαγγελόγλου

Πληροφορίες: http://adelinfm.blogspot.gr