ΣΚΑΛΑ. Χρώματα ελληνικά, αρώματα από τη Λακωνική γη, στο Νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου, ο Δήμος Ευρώτας. Σε σαράντα (40) ημέρες από σήμερα, στις Βρυξέλλες, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, για την ανακήρυξη της «Ευρωπαϊκή Πόλης των Σπορ» - «European Town of Sport», για το 2017.

Ο φάκελος της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα, παρουσιάστηκε στα μέλη του Τεχνικού Συμβουλίου, των Διεθνών Παιδικών Αγώνων (International Children’s Games - ΙCG), στο ετήσιο Συνέδριό τους, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας, έδρα του Δήμου Ευρώτα, Νομού Λακωνίας.

Ομόφωνα τα μέλη του Τεχνικού Συμβουλίου του «ICG», αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Δήμου Ευρώτα.

Ο πρόεδρος του ICG Torsten Rachel, εξέφρασε την αισιοδοξία του, για το εγχείρημα του Δήμου Ευρώτα και σημείωσε ότι στις επόμενες διοργανώσεις στόχος είναι και άλλες πόλεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα και οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες να (International Children’s Games- ΙCG), να διαδοθούν και να γίνουν σημείο αναφοράς στις αθλητικές διοργανώσεις με συμμετοχές νέων απ όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ξεχωριστής σημασίας διοργάνωση για το Δήμο Ευρώτα», τόνισε ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Γιάννης Γρυπιώτης, «καταφέραμε με πείσμα και τεκμηριωμένη πρόταση, και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε για 12 μήνες αθλητικές διοργανώσεις με συμμετοχές απ όλο τον κόσμο, σε κάθε σημείο του Δήμου Ευρώτα» πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Τζανάκο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ICG, για την ενεργό στήριξη και συμμετοχή του.

Στο Τεχνικό Συμβούλιο του «ICG», ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, αναφέρθηκε σε τεχνικά θέματα για την προώθηση της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα, ζήτησε τη στήριξη των μελών του «ICG» και δεσμεύτηκε, ότι «με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε την αδιάλειπτη συμμετοχή μας στους Παγκόσμιους Παιδικούς αγώνες που διεξάγονται ετησίως σε χώρες όλου του κόσμου».

Ο Δήμος Ευρώτα, στηρίζοντας την προώθηση της εξωστρέφειας με συνεχή παρουσία σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, με εκπροσώπηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρη Μένεγα, είχε συμμετάσχει με αποστολή εφήβων αθλητών, στους θερινούς Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στη Νέα Ταϊπέι, τον περασμένο Ιούλιο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, με τα μέλη του Τεχνικού Συμβουλίου του «ICG» και την Δημοτική Αρχή του Ευρώτα, να ανανεώνουν την επόμενη συνάντησή τους, για τις 16 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη της «Ευρωπαϊκής Πόλης των Σπορ» - «European Town of Sport», για το 2017».