Σε υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας και εναλλακτικού τουρισμού με υψηλού επιπέδου projects τείνει να εξελιχθεί ο Μυστράς. Ένα νέο και από τα κορυφαία Ολιστικά Destination Spa στην Ευρώπη θα ανοίξει τις πύλες του την άνοιξη του 2018 στον Μυστρά, με επενδύτρια την κ. Μαρίνα Εφραιμόγλου.

ΣΠΑΡΤΗ. Επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ θα κάνει η επιχειρηματίας Μαρίνα Εφραιμόγλου, στον Μυστρά, η οποία φιλοδοξεί να βάλει τη δική της σφραγίδα στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στόχος είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα να λειτουργεί όλο το χρόνο και το οποίο δεν είναι άλλο από το μετακατασκευασμένο συγκρότημα της εταιρείας Παπαναγιωτάκη μέσα στον Μυστρά.

Η πολυτελής μονάδα θα διαθέτει 44 δωμάτια - εκ των οποίων τα 20 σουίτες-, θα εμπεριέχει spa 1.600 τ.μ, 20 δωμάτια θεραπειών , εσωτερική και εξωτερική πισίνα και βυζαντινό χαμάμ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται εντός του χωριού του Μυστρά σε κτήμα με ιδιωτικό δάσος. Το κτήμα που διαθέτει το αρχοντικό Λαντίνι- Σαρσέντη περιλαμβάνει συνολικά 5 κτίρια, αφού πέραν του spa θα υπάρχει μεταξύ άλλων και εστιατόριο.

Η κ. Εφραιμόγλου επισημαίνει στον τύπο ότι αυτή είναι η πρώτη από τις μονάδες που σχεδιάζει να ανοικοδομήσει στην Ελλάδα και αποκαλύπτει ότι ένα πρόβλημα υγείας που είχε η ίδια την παρότρυνε να υλοποιήσει το κέντρο ευεξίας, πιστεύοντας ότι ο τουρισμός εναλλακτικής θεραπείας βοηθά στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν καθώς και στην προσέλκυση τουριστών υψηλού βαλαντίου.

Το Ολιστικό Destination Spa θα απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Ευρώπης και της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής.

Όσον αφορά στις πρακτικές ευεξίας που θα εφαρμόζονται, πηγάζουν από τη φιλοσοφία λειτουργίας των Ασκληπιείων στην αρχαία Ελλάδα, που προσιδιάζει με αυτές της κινέζικης Ιατρικής.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να απογειώσει τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή. Τα πακέτα που θα προσφέρει θα είναι ασυναγώνιστα αφού θα συμεπριλαμβάνουν την επαφή των επισκεπτών με ότι αφορά στον Βυζαντινό Μυστρά και στην Αρχαία Σπάρτη.