ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, συνοδευόμενη από συνεργάτες της και το Βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς την αρμόδια Υπουργό για τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής του Δήμου στον τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Σπάρτης.

Η Πρόσληψη του προσωπικού μέσω αυτού του προγράμματος λύνει ζητήματα λειτουργίας του Δήμου και ιδιαίτερα στη δυνατότητα εκτέλεσης και συντήρησης μικρών έργων, που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ζήτησε αυτά τα προγράμματα να συνεχιστούν μέχρι ο Δήμος να καλύψει τις ανάγκες του, με μόνιμο προσωπικό.
Από την πλευρά της η κ. Αντωνοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος τονίζοντας ότι οι πεντάμηνες συμβάσεις των προηγούμενων προγραμμάτων έγιναν οκτάμηνες με πλήρη εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψη.

Στόχος του Υπουργείου η συνέχιση παρόμοιων τέτοιων προγραμμάτων.
Τέλος πληροφόρησε το Δήμαρχο για την πολιτική, που ακολουθεί το Υπουργείο Εργασίας και τους τρόπους ανάπτυξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας σύμφωνα με την ψήφιση του Ν. 4430/2016.